Eurodeputatul PD-L Cristian Preda s-a aratat deranjat de comentariul colegului sau de partid, Ioan Oltean, care a declarat joi ca platforma reformistilor este nestatutara, si sustine ca ii regreta sclavia.
"Dupa ce l-a comparat pe premierul Boc mai intai cu Stefan cel Mare, apoi cu Winston Churchill, dl Ioan Oltean si-a gasit timp pentru a arunca o privire platformei in 35 de puncte pe care, impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu, am adresat-o miercuri colegilor din PD-L si, mai general, publicului.
Singurul comentariu al d-lui Oltean a fost ca gestul nostru este o "atitudine nestatutara". Daca a vorbi liber e impotriva statutului, atunci domnia sa - care nu il incalca, de buna seama, niciodata - si-a pierdut libertatea", scrie Cristian Preda pe blogul personal.
Eurodeputatul PD-L marturiseste ca el prefera sa fie liber. "Regret sclavia d-lui Oltean. Eu prefer sa fiu liber", noteaza acesta.
Macovei, Preda si Voinescu si-au lansat platforma - iata ce propun
Grupul reformistilor din PD-L anunta ca, in timp ce alti colegi cauta 35 de semnaturi pentru a-si sustine candidatura la apropiatele alegeri, ei ofera tuturor 35 de idei demne de a fi dezbatute si puse in aplicare.
"Poate ca este vremea semnaturilor, dar noi credem ca este vremea dezbaterilor. Cele 35 de idei sunt oferite dezbaterii PD-L, dar si publicului larg. Indiferent ca vom gasi sau nu un numar de colegi gata sa se reuneasca in jurul acestor idei pentru a depune o motiune, discutia ne va ajuta foarte mult. O dorim deschisa si argumentata, departe de invective si suspiciuni.
De fapt, vor avea de castigat de pe urma dezbaterii toti cei care spera ca putem progresa in Romania", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com de grupul format din Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu.
Intitulat "PD-L - un partid popular modern. 35 de pasi necesari", documentul este impartit in mai multe capitole: "Economie: buget, fiscalitate, Europa", "Sanatate: resurse suplimentare si asigurari", "Protectie sociala si pensii sustenabile", "Regii si agentii", "Diminuarea evaziunii", "Constitutie", "Regionalizare pentru dezvoltare", "Mediu si educatie", "Administratie publica", "Demnitatea functiei publice", "Justitie independenta si anticoruptie", "Politica externa" si "Identitatea popular-europeana".