Fostul europarlamentar Cristian Preda îl susține pe Dacian Cioloș în cursa pentru șefia USR PLUS

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 09:59
2255 citiri
Fostul europarlamentar Cristian Preda îl susține pe Dacian Cioloș în cursa pentru șefia USR PLUS
Preda a fost exclus din PMP pentru că nu a susținut-o pe Elena Udrea la alegerile prezidențiale FOTO Facebook / Cristian Preda

Fostul consilier prezidențial în administrația condusă de Traian Băsescu și eurodeputat PDL, a publicat pe Facebook un mesaj de susținere pentru Dacian Cioloș.

”Cu Dacian Cioloș, USR și PLUS au câștigat la europene un scor perfect comparabil cu cele obținute de PSD și PNL: scena politică a fost împărțită în trei segmente relativ egale. Cu Dan Barna la prezidențiale și, un an mai târziu, la parlamentare, al treilea partid a rămas mult în urma celor doi actori principali ai scenei politice.

Membrii USRPLUS au de ales zilele astea între un lider care a putut echilibra scena politică și unul care va lupta pentru medalia de bronz cu AUR și UDMR”, scrie Preda.

Cristian Preda este un profesor de politologie și a deținut funcțiile de secretar de stat pentru Francofonie, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum și funcția de consilier prezidențial pentru educație și cercetare.

Cristian Preda a candidat pentru Parlamentul European, din partea Partidului Democrat Liberal. În urma votului de pe 7 iunie 2009, a fost ales, pe poziția a patra pe lista Partidului Democrat Liberal pentru un mandat de 5 ani, membru al Parlamentului Europei. Pe 31 ianuarie 2014, s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară, pe listă căruia a candidat la alegerile europarlamentare, astfel câștigând al doilea său mandat de eurodeputat. El a fost exclus însă la scurt timp, pentru că nu a susținut-o pe Elena Udrea la alegerile prezidențiale.

Pe 29 ianuarie 2019 s-a înscris în Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). Ulterior, Cristian Preda a demisionat din partid, justificându-și retragerea prin constrângeri de natură profesională, el fiind ales decan al Facultății de Științe Politice a Universității București.

#Cristian Preda, #sustinere, #Dacian Ciolos, #congres usr plus , #stiri Cristian Preda