Cristian Preda: Voiculescu a incercat sa ma cumpere, cu plata la negru

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 15:46
4274 citiri
Cristian Preda: Voiculescu a incercat sa ma cumpere, cu plata la negru
Foto: Arhiva

Europarlamentatul PD-L Cristian Preda il acuza pe presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ca a vrut, in 2004, sa-l cumpere platindu-l "la negru".

"In 2004 nu am sustinut alianta cu PC (care se numea, in acea vreme, PUR). In cele doua texte scrise in perioada realizarii acelei intelegeri guvernamentale pentru Revista 22 am spus cu totul altceva. Tin, de altfel, sa precizez ca sunt analize ale campului politic si doar atat, eu neavand in acel moment niciun angajament partizan.

Doresc de asemenea sa precizez ca, in 2004, cu putin timp inainte de alegeri, Dan Voiculescu m-a amenintat public cu tribunalul. De ce? Afirmasem intr-o conferinta ca versatilitatea PUR e, in caracterizarea partidului, mai semnificativa decat acuzatia de a fi partid de securisti.

Era o acuzatie care fusese lansata de numerosi politiceni, dar pe care eu nu o consideram relevanta pentru articularea spatiului nostru politic. Voiculescu, care nu e foarte sofisticat, n-a inteles ce am afirmat si n-a gasit nimic mai bun de facut decat sa ma ameninte cu Tribunalul, daca nu retractez etc.etc..

Scriam de peste 10 ani in presa, dar nu mai patisem asa ceva. Am fost socat, dar nu am cedat niciun milimetru", a declarat Preda, intr-un interviu pentru Contributors.ro.

Vazand ca nu cedeaza, Dan Voiculescu i-ar fi propus lui Preda, la acea vreme, "printr-un mijlocitor", sa lucreze pentru el, insa nu oricum, ci la negru.

"Vazand ca nu ma intimideaza amenintandu-ma cu tribunalul, domnul Voiculescu a ales o alta cale: a incercat sa ma cumpare. Voia sa lucrez pentru el, la negru. Da, da! Asta e practica unor oameni de vaza din politica romaneasca si a unor distinsi analisti. Am refuzat categoric. Domnul Voiculescu nu a actionat direct, ci printr-un mijlocitor. Nu ii voi pomeni numele, pentru ca e o persoana care a facut prea mult bine spatiului public din Romania ca sa nu fie iertat pentru o asemenea minora greseala", a adaugat el.

Cristian Preda compara, in cadrul aceluiasi interviu, Partidul Conservator cu PRM, pe ambele considerandu-le la fel de "nefrecventabile".

"Dupa alegerile din 2004, m-am confruntat public de mai mutle ori cu domnul Dan Voiculescu. Imi amintesc, de pilda, de o emisiune de la TVR realizata la o zi sau doua dupa ce Traian Basescu vorbise despre 'solutia imorala'. Dan Voiculescu era incapabil sa realizeze ca presedintele nu il numise pe el astfel, ci alegerea facuta de Alianta de a guverna cu un partid de buzunar. Eroarea de interpretare a lui Dan Voiculescu a ramas. Pana azi. Si tot pana azi am continuat si eu sa cred ca PUR/PC e la fel de nefrecventabil ca si PRM", a continuat europarlamentarul PD-L.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Cristian Preda Dan Voiculescu, #Preda cumpara Voiculescu, #Voiculescu plata negru Preda , #stiri Cristian Preda