Preda despre Flutur: Arata dispret fata de literatura romana

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 10:30
1668 citiri
Preda despre Flutur: Arata dispret fata de literatura romana
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, il acuza pe colegul sau, Gheorghe Flutur, ca nu este bine pregatit si refuza sa inteleaga ca blogul e un mijloc de comunicare, unde miza este libertatea de expresie, dar de asemenea arata un dispret fata de literatura romana.

"Atat Gheorghe Flutur, cat si alti politicieni refuza sa inteleaga faptul ca blogul e un mijloc. Miza e libertatea de expresie, nu instrumentul care o poarta. E adevarat, apoi, ca a scrie comentarii pe blog e ceva mai complicat decat a scrie cu oi pe dealuri...E atata dispret in comentariile lui Flutur la adresa literaturii incat imi e greu sa ma abtin sa precizez public ca eu nu impartasesc aceasta atitudine", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

De asemenea, europarlamentarul PD-L sustine ca nu doar Gheorghe Flutur a aratat dispret fata de literatura romana, ci si Victor Ponta, atunci cand l-a atacat pe Mircea Cartarescu.

"Ma gandesc la domnul Ponta de la PSD, care si-a ingaduit sa il trateze pe Mircea Cartarescu intr-un mod inacceptabil, facand din opinia scriitorului un delict. Nu repet aici cuvintele odioase pe care le-a rostit junele fruntas socialist la adresa celui mai citit scriitor roman. Ele au murdarit spatiul public. Flutur si Ponta au ceva in comun. Ei nu inteleg ca literatura e importanta pentru o societate si ca scriitorii trebuie protejati de umorile noastre politice", mai noteaza democrat liberalul.

Cristian Preda reitereaza ideea ca "niciun om politic nu va castiga respectul semenilor daca dispretuieste literatura si ii uraste pe scriitori".

Ponta despre Cartarescu si Mihaies: Sunt ca propagandistii nazisti

In urma numeroaselor articole publicate pe blogul lui Cristian Preda, prin care semnaleaza adesea problemele PD-L-ului, Gheorghe Flutur a reactionat.

"Evident ca talentul pentru literatura al domnului Preda s-a vazut zilele acestea pe bloguri", a spus Gheorghe Flutur.

Liderul social democrat, Victor Ponta, l-a comparat, in urma cu doua saptamani, pe Mircea Cartarescu cu propagandistul nazist Josef Goebbels.

Mircea Cartarescu scrisese ca liderul social democrat este "copil batran, un produs nesarat al nomenclaturismului la a treia generatie si inconjurat de huligani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda replica, #Gheorghe Flutur dispret literatura , #stiri Cristian Preda