Preda: Frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 11:00
2582 citiri
Preda: Frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc

Cristian Preda, europarlamentar democrat-liberal, este de parere ca votul dat in Colegiul Director al PD-L cu privire la remaniere a aratat ca "frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc".

Europarlamentarul Cristian Preda noteaza pe blogul sau ca surpriza disputei din PD-L a fost ca a fost ceruta demisia cabinetului Boc, si nu doar remanierea.

"Cruciada a fost purtata de un numar mic de deputati, ca si de un membru al guvernului. Ea a esuat pentru ca nu a fost rostit numele vreunui inlocuitor. Istoria e ceva mai complicata, dar esentialul este ca frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc", scrie Cristian Preda, care precizeaza ca o alta surpriza a fost plecarea din Guvern a lui Radu Berceanu si a lui Adriean Videanu, "care aveau si influenta in partid, si experienta guvernamentala".

Cristian Preda adauga ca remanierea "a vadit sporirea fortei politice a deputatilor si senatorilor in interiorul PD-L", ca o consecinta a introducerii votului in circumscriptii uninominale.

"Premierul - care a sustinut mereu ca remanierea se face, nu se discuta - a asteptat sa discute cu grupurile parlamentare pentru a face schimbarile in guvern. Am putea spune ca remanierea s-a parlamentarizat. Nu doar din perspectiva mecanismului, ci si a rezultatului final. Spun asta pentru ca toti ministrii noi sunt deputati sau senatori, in timp ce ministrii inlocuiti nu erau - cu exceptia lui Berceanu - parlamentari", sustine Cristian Preda.

Europarlamentarul mai noteaza ca, noii ministri sunt, unii lipsiti de notorietate, iar altii lipsiti si de notorietate si de experienta. Cristian Preda le multumeste celor care au plecat din Guvern si le ureaza succes noilor ministri care au intrat "sub bagheta lui Emil Boc".

Preda a sustinut demisia in bloc a Guvernului Boc

Cristian Preda, alaturi de Sever Voinescu, face parte din grupul care a criticat in repetate randuri activitatea Executivului in ultima perioada. Europarlamentarul a sustinut, la fel ca si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, demisia in bloc a Executivului, care a ajuns la un nivel al popularitatii extrem de scazut in ultima perioada.

Traian Basescu: Avem nevoie de inca un an de austeritate

Dupa intalnirea de miercuri seara de la Parlament la care au participat premierul, ministri, lideri PD-L si parlamentari, s-au inregistrat 12 abtineri si 6 voturi pentru demisia in bloc, fiind votata intr-un final remanierea. In urma acestui vot, au fost schimbati sase ministri ai cabinetului Boc, iar acestia au depus vineri juramantul, in fata presedintelui Basescu.

Acesta a criticat la randul sau activitatea Executivului, avertizandu-i pe noii ministri de la Munca si Finante sa nu repete eroarea "sfidarii opiniei publice".

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...
Comentarii
magdapopa
rank 5
Cel fricos am impresia ca este chiar profesorasul Preda, ii este frica sa stea fata-n fata cu cei pe care-i acuza si sa le spuna aceste lucruri