Preda: Frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 11:00
2556 citiri
Preda: Frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc

Cristian Preda, europarlamentar democrat-liberal, este de parere ca votul dat in Colegiul Director al PD-L cu privire la remaniere a aratat ca "frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc".

Europarlamentarul Cristian Preda noteaza pe blogul sau ca surpriza disputei din PD-L a fost ca a fost ceruta demisia cabinetului Boc, si nu doar remanierea.

"Cruciada a fost purtata de un numar mic de deputati, ca si de un membru al guvernului. Ea a esuat pentru ca nu a fost rostit numele vreunui inlocuitor. Istoria e ceva mai complicata, dar esentialul este ca frica de necunoscut a fost mai tare decat curajul de a-i spune adio lui Emil Boc", scrie Cristian Preda, care precizeaza ca o alta surpriza a fost plecarea din Guvern a lui Radu Berceanu si a lui Adriean Videanu, "care aveau si influenta in partid, si experienta guvernamentala".

Cristian Preda adauga ca remanierea "a vadit sporirea fortei politice a deputatilor si senatorilor in interiorul PD-L", ca o consecinta a introducerii votului in circumscriptii uninominale.

"Premierul - care a sustinut mereu ca remanierea se face, nu se discuta - a asteptat sa discute cu grupurile parlamentare pentru a face schimbarile in guvern. Am putea spune ca remanierea s-a parlamentarizat. Nu doar din perspectiva mecanismului, ci si a rezultatului final. Spun asta pentru ca toti ministrii noi sunt deputati sau senatori, in timp ce ministrii inlocuiti nu erau - cu exceptia lui Berceanu - parlamentari", sustine Cristian Preda.

Europarlamentarul mai noteaza ca, noii ministri sunt, unii lipsiti de notorietate, iar altii lipsiti si de notorietate si de experienta. Cristian Preda le multumeste celor care au plecat din Guvern si le ureaza succes noilor ministri care au intrat "sub bagheta lui Emil Boc".

Preda a sustinut demisia in bloc a Guvernului Boc

Cristian Preda, alaturi de Sever Voinescu, face parte din grupul care a criticat in repetate randuri activitatea Executivului in ultima perioada. Europarlamentarul a sustinut, la fel ca si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, demisia in bloc a Executivului, care a ajuns la un nivel al popularitatii extrem de scazut in ultima perioada.

Traian Basescu: Avem nevoie de inca un an de austeritate

Dupa intalnirea de miercuri seara de la Parlament la care au participat premierul, ministri, lideri PD-L si parlamentari, s-au inregistrat 12 abtineri si 6 voturi pentru demisia in bloc, fiind votata intr-un final remanierea. In urma acestui vot, au fost schimbati sase ministri ai cabinetului Boc, iar acestia au depus vineri juramantul, in fata presedintelui Basescu.

Acesta a criticat la randul sau activitatea Executivului, avertizandu-i pe noii ministri de la Munca si Finante sa nu repete eroarea "sfidarii opiniei publice".

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...
Comentarii
magdapopa
rank 5
Cel fricos am impresia ca este chiar profesorasul Preda, ii este frica sa stea fata-n fata cu cei pe care-i acuza si sa le spuna aceste lucruri