Preda le reaminteste lui Geoana si Nastase ca nu l-au sustinut pe Ciolos

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 16:20
3407 citiri
Preda le reaminteste lui Geoana si Nastase ca nu l-au sustinut pe Ciolos

Cristian Preda le reaminteste lui Mircea Geoana si Adrian Nastase, ca nu l-au sustinut pe Dacian Ciolos, in conditiile in care liderii PSD au declarat ca impresia pe care a facut-o Dacian Ciolos la audierile din PE este o veste buna pentru Romania si l-au felicitat pe viitorul comisar european.

"Desi Dacian Ciolos fusese nominalizat, Mircea Geoana si Adrian Nastase au sustinut public o alta candidatura din Romania, si anume cea a lui Adrian Severin", scrie Preda, pe blog, enumerand si cele doua motive pentru care liderii PSD s-au impotrivit numirii lui Ciolos.

"Primul spunea ca Romania nu are nici o sansa de a primi un portofoliu asa de important precum Agricultura. Al doilea avansa ideea ca ar exista sanse ca Adrian Severin sa ocupe pozitia pe care a ocupat-o pana la urma Lady Ashton, cea de Inalt Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si de vicepresedinte al Comisei. Cu alte cuvinte, un portofoliu si mai important decat cel pentru Agricultura si o pozitie forte in interiorul Comisiei", arata europarlamentarul PD-L.

"Era vorba, evident, de improvizatii si, mai precis, de o parte din artileria electorala folosita impotriva presedintelui. Desemnarea lui Dacian Ciolos de catre Jose Manuel Barroso si succesul de care s-a bucurat in comisia care l-a audiat dovedesc ca Presedintele a negociat foarte bine portofoliul Agriculturii", conchide Cristian Preda.

Mircea Geoana declara ca "un lucru bun, astazi, a fost faptul ca domnul Ciolos, la audierea din Parlamentul European, la Comisia de agricultura, a facut o impresie foarte buna. Aici, lasand la o parte orice alta conversatie, e un lucru bun. E un lucru bun faptul ca un candidat, pe un domeniu sensibil...(...) Este, cred eu, o veste buna, am vazut stirea, am primit si ceva informatii de la audiere..., e un lucru bun".

La randul sau, Adrian Nastase a scris pe blogul sau ca "votul favorabil unanim pentru Dacian Ciolos, la Bruxelles, reprezinta un rezultat extraordinar pentru Romania. Performanta sa este remarcabila si ne-a adus multa bucurie. Recunosc, am fost sceptic in legatura cu un eventual succes al acestei nominalizari, tinand seama de marile interese din Europa in domeniul agriculturii. Cu atat mai mult, felicitari, Dacian Ciolos!".

La momentul nominalizarii lui Ciolos, aminteste Preda, pesedistul Adrian Severin spunea: "Nu cred ca domnul Ciolos este unitatea de masura a patriotismului. Sunt patriot de un ciolos, sunt patriot de doi ciolos, si asa mai departe. Noi, in acest moment, ducem o dezbatere foarte dura la nivelul PE si al PES, si aceasta nu este in legatura cu domnul Ciolos, pe care eu personal nici nu-l cunosc.

Daca l-as vedea aici in sala, nu il recunosc, nu stiu cine este. Dar daca eu nu stiu cine este, va imaginati cat este dansul de cunoscut in UE. Discutia nu este despre domnul Ciolos, ci despre domnul Barosso. Acolo nu ma duc sa fiu tehnocrat si sa spun la ce adancime trebuie pusa samanta, ci trebuie sa ma duc sa fiu om politic.

Nu putem, si acum vorbesc nu numai ca membru al Parlamentului European sau al prezidiului PES, ci ca umil membru al BPN al PSD, si o spun foarte clar: PSD nu poate vota pentru domnul Barosso, candidatul dreptei europene, si nu poate vota pentru domnul Ciolos, consilierul presedintelelui Basescu. Punct si de la capat.

Nu am niciun fel de dubiu ca un comisar social-democrat este singurul pe care il voi sustine, eu si colegii mei europarlamentari romani. Este o decizie luata deja in grupul parlamentar social-democrat al Parlamentului European".

A.I.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia"
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia"
11 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...