Preda le reaminteste lui Geoana si Nastase ca nu l-au sustinut pe Ciolos

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 16:20
3596 citiri
Preda le reaminteste lui Geoana si Nastase ca nu l-au sustinut pe Ciolos
Foto: cristianpreda.ro

Cristian Preda le reaminteste lui Mircea Geoana si Adrian Nastase, ca nu l-au sustinut pe Dacian Ciolos, in conditiile in care liderii PSD au declarat ca impresia pe care a facut-o Dacian Ciolos la audierile din PE este o veste buna pentru Romania si l-au felicitat pe viitorul comisar european.

"Desi Dacian Ciolos fusese nominalizat, Mircea Geoana si Adrian Nastase au sustinut public o alta candidatura din Romania, si anume cea a lui Adrian Severin", scrie Preda, pe blog, enumerand si cele doua motive pentru care liderii PSD s-au impotrivit numirii lui Ciolos.

"Primul spunea ca Romania nu are nici o sansa de a primi un portofoliu asa de important precum Agricultura. Al doilea avansa ideea ca ar exista sanse ca Adrian Severin sa ocupe pozitia pe care a ocupat-o pana la urma Lady Ashton, cea de Inalt Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate si de vicepresedinte al Comisei. Cu alte cuvinte, un portofoliu si mai important decat cel pentru Agricultura si o pozitie forte in interiorul Comisiei", arata europarlamentarul PD-L.

"Era vorba, evident, de improvizatii si, mai precis, de o parte din artileria electorala folosita impotriva presedintelui. Desemnarea lui Dacian Ciolos de catre Jose Manuel Barroso si succesul de care s-a bucurat in comisia care l-a audiat dovedesc ca Presedintele a negociat foarte bine portofoliul Agriculturii", conchide Cristian Preda.

Mircea Geoana declara ca "un lucru bun, astazi, a fost faptul ca domnul Ciolos, la audierea din Parlamentul European, la Comisia de agricultura, a facut o impresie foarte buna. Aici, lasand la o parte orice alta conversatie, e un lucru bun. E un lucru bun faptul ca un candidat, pe un domeniu sensibil...(...) Este, cred eu, o veste buna, am vazut stirea, am primit si ceva informatii de la audiere..., e un lucru bun".

La randul sau, Adrian Nastase a scris pe blogul sau ca "votul favorabil unanim pentru Dacian Ciolos, la Bruxelles, reprezinta un rezultat extraordinar pentru Romania. Performanta sa este remarcabila si ne-a adus multa bucurie. Recunosc, am fost sceptic in legatura cu un eventual succes al acestei nominalizari, tinand seama de marile interese din Europa in domeniul agriculturii. Cu atat mai mult, felicitari, Dacian Ciolos!".

La momentul nominalizarii lui Ciolos, aminteste Preda, pesedistul Adrian Severin spunea: "Nu cred ca domnul Ciolos este unitatea de masura a patriotismului. Sunt patriot de un ciolos, sunt patriot de doi ciolos, si asa mai departe. Noi, in acest moment, ducem o dezbatere foarte dura la nivelul PE si al PES, si aceasta nu este in legatura cu domnul Ciolos, pe care eu personal nici nu-l cunosc.

Daca l-as vedea aici in sala, nu il recunosc, nu stiu cine este. Dar daca eu nu stiu cine este, va imaginati cat este dansul de cunoscut in UE. Discutia nu este despre domnul Ciolos, ci despre domnul Barosso. Acolo nu ma duc sa fiu tehnocrat si sa spun la ce adancime trebuie pusa samanta, ci trebuie sa ma duc sa fiu om politic.

Nu putem, si acum vorbesc nu numai ca membru al Parlamentului European sau al prezidiului PES, ci ca umil membru al BPN al PSD, si o spun foarte clar: PSD nu poate vota pentru domnul Barosso, candidatul dreptei europene, si nu poate vota pentru domnul Ciolos, consilierul presedintelelui Basescu. Punct si de la capat.

Nu am niciun fel de dubiu ca un comisar social-democrat este singurul pe care il voi sustine, eu si colegii mei europarlamentari romani. Este o decizie luata deja in grupul parlamentar social-democrat al Parlamentului European".

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Cristian Preda comisar european, #Cristian Preda atac PSD , #stiri Cristian Preda