TV Ziare.com - Prigoana: Preda sa comenteze cand va candida uninominal

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 14:55
4144 citiri
TV Ziare.com - Prigoana: Preda sa comenteze cand va candida uninominal

Candidatul PD-L pentru un loc de deputat in Colegiul 1, din Capitala, Honorius Prigoana, a declarat miercuri la Televiziunea Ziare.com ca europarlamentarul democrat liberal, Cristian Preda, sa ii comenteze candidatura atunci cand va candida si el uninominal, nu pe listele partidului.

"Nu vreau sa il atac pe domnul Preda, dar cred ca ar trebuie sa comenteze atunci cand va candida si el pe uninominal, nu pe liste de partid. Nu sunt crud, am o experienta bogata si pana acum am avut multe experiente de viata. E momentul ca eu sa candidez, ca generatia tanara sa atinga si sa ajunga in functii publice", a mentionat acesta.

Raspunsul vine dupa ce europarlamentarul Cristian Preda aprecia marti ca desemnarea lui Honorius Prigoana drept candidat este "semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L".

Honorius Prigoana si-a expus proiectele pe care are de gand sa le duca la indeplinire daca va deveni parlamentar, iar printre ele se numara schimbarea legii electorale, reformarea administratiei publice si altele.

"Legea electorala este incorecta si imorala si nu mi se pare normal ca cineva care a iesit pe locul trei la alegeri sa intre in Parlament de aceea voi propune ca ea sa fie schimbata. Vreau sa propun si inchiderea inelului de centura a Bucurestiului, finalizarea metroului de la 1 Mai la Bazilescu, cu statie intermediara in Pajura, voi sprijini intreprinderile mici si mijlocii si impliciti tinerii, deoarece ei conduc in mare majoritate aceste IMM-uri. Sunt perfect de acord cu descentralizarea subsidiaritatii, adica puterea concentrata la nivel cat mai local posibil, dar nu sunt de acord cu numiri politice directori de spital sau scoli ", a mai declarat tanarul democrat liberal.

Honorius Prigoana a subliniat ca nu va sustine deocamdata legalizarea prostitutiei in Romania pentru ca nu i se pare o initiativa buna.

"Nu cred ca este o initiativa buna din cauza ca legea nu se aplica. Voi fi de acord atunci cand voi fi sigur ca lucrurile vor putea fi tinute sub control, ceea ce nu cred ca e posibil. Voi accepta legalizarea prostitutiei in momentul in care tinerii minori nu vor putea cumpara alcool din magazine", a mai spus acesta.

"Nu ma intereseaza Radu Stroe"

Honorius Prigoana sustine ca va castiga deoarece este tanar, are energie si sunt foarte multe proiecte pe care vrea sa le sustina.

"Cred in sansa mea si cred ca voi castiga aceste alegeri, nu ma intereseaza Radu Stroe, el face politica de 40 de ani desi noi avem democratie de 20 de ani. E un atu ca fac parte dintr-o familie cunoscuta pentru ca ma stie lumea, dar este un dezavantaj pentru ca ma acuza de nepotism. Eu nu sunt baiatul lui tata, pot castiga singur increderea cetatenilor. Am experienta in domeniul afacerilor pentru ca am inceput de jos, muncesc inca de la 12 ani", a mai declarat candidatul PD-L.

Honorius Prigoana a precizat, printre altele, ca decizia de a face parte din PD-L nu a fost determinata de tatal lui deoarece el s-a inscris in acest partid cu trei ani inaintea lui Silviu Prigoana. De asemenea a tinut sa sublinieze ca el nu este o beizadea si un frustrat.

"Faptul ca am un tata de succes e un lucru bun. Nu sunt numai copilul tatalui meu. Tata s-a imbogatit perfect si legal nu a fost acuzat de coruptie. De asemenea candidez pentru ca sunt foarte multe domenii in care eu si generatia mea trebuie sa punem punct si sa o luam de la capat. Sunt sigur ca voi castiga imi concentrez energia si atentia pentru a castiga.

Deocamdata nu am planuri de insuratoare, dar am nume care vinde si nu ma deranjeaza ce scrie in presa, dar voi dovedi cetatenilor ca sunt demn de incredere. Nu am incalcat nicio lege, ci am adus un plus valoare partidului prin candidatura mea", a mai declarat Prigoana.

Citeste si:
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...