Cristi Preda: Basescu are de ales doar intre confruntare si consens

Marti, 28 August 2012, ora 16:03
1630 citiri
Cristi Preda: Basescu are de ales doar intre confruntare si consens

Europarlamentarul PDL noteaza, intr-o postare pe blogul personal, ca presedintele Traian Basescu, dupa intoarcerea la Palatul Cotroceni, are doar doua optiuni: confruntarea sau consensul.

"Sprijinul de care se bucura presedintele a fost mult diminuat, iar USL anunta o coabitare bazata pe apriga confruntare. PDL a optat pentru moderatie, anuntand ca e dispus la negocieri si compromis. Ce va face presedintele? Va alege oare confruntarea sau consensul? Tertium non datur", a scris Cristian Preda.

Prin folosirea sintagmei latine "Tertium non datur", Preda arata ca presedintele nici nu dispune de alta optiune, in afara celor doua precizate mai sus.

Acesta a mentionat si suspendarea lui Traian Basescu, facand o comparatie intre procedura din 2007 si cea din 2012.

"Daca suspendarea presedintelui din 2012 a durat 48 de ore, revenirea la Cotroceni a avut nevoie de 29 de zile pentru a fi confirmata institutional. A doua suspendare s-a deosebit radical de prima.

Asa cum am mai amintit pe acest blog, in 2007, suspendarea a tinut mai bine de 2 luni, din februarie in aprilie, intrucat atunci parlamentarii au alcatuit o comisie de ancheta si au incurajat o ampla dezbatere publica. Suspendarea s-a produs pe 19 aprilie, iar referendumul pe 19 mai. Patru zile mai tarziu, T.Basescu revenea la Cotroceni.

In 2012, durata a fost distribuita cu totul altfel: daca suspendarea a fost ultra-rapida, daca la randul ei campania a fost diminuata cu o saptamana fata de acum cinci ani, ritmul a devenit foarte lent dupa referendum. Intr-adevar, desi inca din 29 iulie - ziua in care s-a tinut consultarea populara - datele sociologice aratau ca nu s-a intrunit conditia de participare necesara pentru validare, a fost nevoie de aproape o luna pentru ca presedintele sa se intoarca la Cotroceni.

Decizia CCR programata pentru 2 august a fost amanata pana pe 21, iar din clipa pronuntarii judecatorilor au mai trecut alte sase zile pana la publicarea in Monitorul Oficial", a explicat Cristian Preda.

Presedintele Traian Basescu s-a intors, marti, la Palatul Cotroceni, dupa ce decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie a fost publicata in Monitorul Oficial.

S.R.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...