Cristian Preda analizeaza relatia Patriciu-Basescu, pe blog

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 20:02
1233 citiri
Cristian Preda analizeaza relatia Patriciu-Basescu, pe blog

Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede ca Dinu Patriciu si Traian Basescu critica USL din motive diferite - primul pentru ca este libertarian si orice apropiere de socialism "i se pare lipsita de onorabilitate", iar al doilea pentru ca nu agreeaza "viclenia" PSD.

"Faptul ca Dinu Patriciu a criticat USL a fost luat drept semn al unei apropieri de Traian Basescu. Ziaristi, blogeri, popor s-au apucat sa speculeze. Cum e vacanta si subiectele sunt greu de gasit, speculatia a ajuns certitudine. Toti au uitat vechiul adagiu latinesc: non idem est si duo dicunt idem", scrie Cristian Preda, pe blogul sau.

Europarlamentarul PDL subliniaza explicatiile diferite ale celor doi, in ceea ce priveste distantarea de USL.

Patriciu nu se impaca cu Basescu si ar vrea schimbarea sistemului electoral

"Dinu Patriciu e critic al USL, pentru ca orice apropiere fatisa de cuvantul socialism i se pare lipsita de onorabilitate. Asta e o veche maniera a libertarienilor de a spune ca exista politic, iar Dinu Patriciu s-a revendicat constant de la libertarianism.

In schimb, Traian Basescu stie, din experienta proprie, ca PSD a profitat din 2007 incoace de disputele PDL-PNL, indiferent ca a fost vorba despre suspendarea sa, despre alcatuirea primului guvern Boc sau, mai recent, despre infiintarea USL. Cu alte cuvinte, daca pentru Patriciu USL e nefrecventabila pentru ca nu da bine sa te afisezi cu socialistii, pentru Traian Basescu, USL trebuie oprita datorita vicleniei PSD, care s-a aliat pe rand cu cele doua partide care l-au propulsat la presedintie in 2004", mai scrie Cristian Preda.

Dinu Patriciu a declarat, in cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei, ca nu exclude o posibila colaborare cu Traian Basescu, in pofida conflictelor dintre ei, dar nu este deloc convins ca si seful statului ar face la fel.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că președintele Klaus Iohannis a vrut înlocuirea sa. „Eu am spus că o să le pară rău lor”
Ludovic Orban spune că președintele Klaus Iohannis a vrut înlocuirea sa. „Eu am spus că o să le pară rău lor”
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, 1 septembrie, că nu doar o parte dintre membrii PNL, ci şi preşedintele Klaus Iohannis doresc înlocuirea sa din...
PSD, marele câștigător al crizei guvernamentale: are un scor mai bun ca PNL și USRPLUS împreună SONDAJ
PSD, marele câștigător al crizei guvernamentale: are un scor mai bun ca PNL și USRPLUS împreună SONDAJ
Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională la comanda PSD, făcut public duminică, 19 septembrie, arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Am analizat si eu relatia Patriciu-Basescu, si am ajuns
Vasi
rank 5
Analiza domnului Preda pare mai obiectiva decat...