Cristian Preda: Traian Basescu va castiga prezidentialele si fara mine

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 14:57
1968 citiri
Cristian Preda: Traian Basescu va castiga prezidentialele si fara mine

Consilierul prezidential Cristian Preda, care a anuntat ca va candida la alegerile europarlamentare din partea PD-L, a spus, miercuri, ca are sustinerea presedintelui Basescu in acest demers, Preda apreciind ca prezenta sa la Cotroceni nu este indispensabila presedintelui.

Preda a declarat ca exista trei motive pentru care s-a inscris in randurile democrat-liberalilor. "Acesta este partidul ce a definit un proiect de reforma a statului, de modernizare a Romaniei, iar locul meu este aici. In al doilea rand, cred ca e nevoie ca partidele din Romania sa foloseasca experienta intelectualilor deoarece politica, inainte de a fi facuta, ea trebuie gandita", a afirmat Preda citat de Newsin.

Al treilea considerent este acela ca PD-L "este locul adevaratilor liberali", in timp ce PNL reflecta mai degraba o viziune de secol XIX asupra liberalismului.

Consilierul prezidential a precizat ca a avut o discutie cu presedintele Basescu inainte de a se inscrie in PD-L pentru a candida la europarlamentare. "Bineinteles ca a fost informat si se intelege de la sine ca ma sustine in acest demers. Nu fac gesturi intempestive, nu fac gesturi de carnaval", a spus Preda.

Intrebat fiind despre riscul ca seful statului sa-si piarda unul dintre principalii sfatuitori in pragul campaniei pentru alegerile prezidentiale, Preda a raspuns: "Traian Basescu va castiga si fara mine pentru ca este un politician puternic. Pe de alta parte, angajamentul meu in politica europeana poate aduce un plus atat PD-L, cat si Presedintiei", a spus Cristian Preda.

In ceea ce priveste candidatura pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, Preda a spus ca Romania are nevoie sa-si schimbe statutul actual pe care il are in cadrul Uniunii Europene.

"Cred ca Romania merita sa devina, dintr-un elev codas, un premiant al clasei. Pana acum, parcursul Romaniei a fost afectat de acest stigmat, ca a trecut examenul de admitere la limita", a spus Preda.

Presedintele organizatiei PD-L sector 4, Romeo Raicu, a adaugat ca Preda va ajunge pe un loc eligibil pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, deoarece filiala pe care o conduce a avut rezultate bune atat la precedentul scrutin pentru Parlamentul European, cat si alegerile parlamentare nationale din toamna anului 2008.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristian Preda, #candidat europarlamentare PDL , #Traian Basescu