Cristian Rizea a fost arestat în Republica Moldova și extrădat în România. Câți ani va sta la închisoare fostul deputat PSD

Joi, 27 Aprilie 2023, ora 22:52
7835 citiri
Cristian Rizea a fost arestat în Republica Moldova și extrădat în România. Câți ani va sta la închisoare fostul deputat PSD
Cristian Rizea FOTO Facebook / Spovedania lui Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost arestat în Republica Moldova și extrădat în România, potrivit TV8.md.

Fostul deputat ar fi fost extrădat joi seară, 27 aprilie.

Jurnaliștii din Republica Moldova mai scriu că Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul țării pe un termen de 15 ani.

În martie, Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a respins cererea privind acordarea azilului politic și a decis că poate fi extrădat.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare în România, în 2019, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. El a plecat în Republica Moldova înainte de pronunțarea sentinței, unde a obţinut cetăţenia moldovenească. Acolo a încercat să intre în politică, însă fără succes.

Fostul deputat român a rămas fără cetățenia Republicii Moldova în noiembrie 2020, printr-un decret semnat de fostul președinte Igor Dodon, ca urmare a unui dosar penal privind modul în care a obţinut-o.

Tot în 2020, Ministerul Justiției le-a solicitat autorităților de la Chișinău extrădarea sa.

După ce a fugit în ţara vecină, Rizea a publicat o carte în care a făcut mai multe dezvăluiri despre persoane care au ocupat poziţii importante în statul român.

Un prezidențiabil o acuză pe ministra Justiției că a pierdut, „din nou”, extrădarea lui Ionel Arsene. „De ce nu a făcut informația publică?”
Un prezidențiabil o acuză pe ministra Justiției că a pierdut, „din nou”, extrădarea lui Ionel Arsene. „De ce nu a făcut informația publică?”
Ana Birchall, fostă ministră a Justiției și candidat la alegerile prezidențiale, a afirmat marți, 16 iulie, într-o postare pe Facebook, că Ministerul Justiției a pierdut „în urmă cu...
Un dezertor ucrainean, împuşcat mortal la frontiera cu Moldova. Ucraina rămâne cu tot mai puțini oameni pe front
Un dezertor ucrainean, împuşcat mortal la frontiera cu Moldova. Ucraina rămâne cu tot mai puțini oameni pe front
Autorităţile ucrainene au anunţat luni, 15 iulie, că un dezertor care încerca să fugă din Ucraina în Republica Moldova a fost ucis de poliţiştii de frontieră, după ce acesta ar fi...
#Cristian Rizea, #extradare, #Republica Moldova, #condamnare inchisoare executare , #stiri Cristian Rizea
  1. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  2. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  3. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  4. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României
  5. Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
  6. Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
  7. Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
  8. Diana Șoșoacă a ieșit în evidență de la prima ședință a Parlamentului European. "Am adus și tămâie, da, cu esență de trandafir și o să dăm"
  9. Încă 250 de tramvaie noi vor fi cumpărate în București. Suma uriașă care va fi plătită pentru ele, din fonduri europene
  10. Pericolul atacurilor violente asupra politicienilor: „Partidele devin tot mai radicale. Se propagă un discurs al urii”