Cristian Rizea nu scapa de cautiunea de 1,5 milioane de lei: In 7 zile trebuie sa depuna banii

Luni, 14 Martie 2016, ora 21:18
2672 citiri
Cristian Rizea nu scapa de cautiunea de 1,5 milioane de lei: In 7 zile trebuie sa depuna banii
Foto: Arhiva Antena 3

Deputatul Cristian Rizea ramane cu masura controlului judiciar cu o cautiune de 1,5 milioane de lei, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia in dosarul de luare de mita.

Cristian Rizea, acuzat ca ar fi primit 300.000 de euro de la omul de afaceri american Lucian Coltea, ca sa intervina la RA-APPS, pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti, si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu, a fost pus sub control judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, incepand din 10 martie. Rizea a facut contestatie, care a fost respinsa luni de instanta suprema, informeaza News.ro.

Cristian Rizea contesta cautiunea de 1,5 milioane lei

Deputatul Cristian Rizea, chemat la DNA: Control judiciar pe cautiune de 350.000 de euro (Video)

Astfel, Rizea trebuie sa depuna in termen de sapte zile o cautiune in valoare de 1,5 milioane de lei, suma ce va fi consemnata pe numele acestuia, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie.

"Masura a fost dispusa in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, impiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala si prevenirii savarsirii altor infractiuni, in conditiile in care Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare a arestarii preventive a inculpatului Rizea Cristian", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In perioada in care este sub control judiciar, Rizea are interdictie sa paraseasca tara si sa comunice cu persoane suspectate in acelasi dosar sau cu martori. De asemenea, Rizea trebuie sa se prezinte la Politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere si la procurori sau la instanta, ori de cate ori este chemat.

Cristian Rizea a venit la DNA, pe 10 martie, la o zi dupa ce Camera Deputatilor a aprobat retinerea sa. Deputatii au respins insa cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a acestuia.

Deputatul a fost pus sub invinuire pentru trafic de influenta, spalarea banilor, in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte).

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Cristian Rizea ramane cautiune, #Cristian Rizea cautiune , #DNA
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Păi, n-a spus Rizea zilele trecute că pentru el nu-i o problemă să