Cristian Rizea, scapat la mustata de colegi: Poate fi retinut, nu si arestat UPDATE

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 14:52
4359 citiri
Cristian Rizea, scapat la mustata de colegi: Poate fi retinut, nu si arestat UPDATE
Foto: Antena 3

Camera Deputatilor a votat miercuri in favoarea cererii DNA de incuviintare a retinerii parlamentarului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, insa nu a permis arestarea preventiva a acestuia.

Deputatii au incuviintat retinerea pentru 24 de ore a lui Rizea cu 144 de voturi pentru si 114 voturi impotriva. In total au votat 255 de parlamentari dintre cei prezenti in sala.

UPDATE 14:48 - Deputatii au votat si in cazul cererii de arestare, insa nu au incuviintat solicitarea DNA. 120 de parlamenatri au votat pentru incuviintarea arestarii lui Rizea, insa voturile nu au fost suficiente, fiind necesare inca doua.

Asta dupa ce social-democratul le-a cerut colegilor, inainte de vot, sa nu permita ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Rizea s-a plans in plenul Camerei Deputatilor de modul in care au actionat procurorii in ancheta care il priveste, spunand inclusiv ca nu a fost lasat sa isi studieze dosarul. El a facut apel si la compasiunea colegilor sai, precizand ca se afla in plin proces de adoptie a fiului sau, iar arestarea sa ar conduce la intreruperea procesului.

Rizea isi roaga colegii sa nu il lase fara imunitate: Sunt in proces de adoptie, decideti daca fiul meu va avea familie

"Doamnelor si domnilor deputati, va las pe dumneavoastra sa decideti daca incepand de maine voi putea sau nu sa continui aceasta procedura de adoptie alaturi de sotia mea si daca fiul mea va avea o familie", a spus Rizea in fata deputatilor.

Primul pas pentru arestarea lui Rizea: E un examen pentru mine si asta e viata (Video)

DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie

DNA a cerut saptamana trecuta aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea deputatului PSD Cristian Rizea. Comisia Juridica a acestui for a avizat favorabil, luni, ridicarea imunitatii parlamentarului.

Cristian Rizea, la mana Parlamentului - DNA cere retinerea si arestarea deputatului PSD

Cristian Rizea este acuzat ca in 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetatean american, cu scopul de a interveni la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti. Pentru acesti bani Rizea ar fi trebuit sa intervina si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Cristian Rizea retinere, #Cristian Rizea imunitate, #Cristian Rizea DNA , #DNA