Cristian Rizea, trimis in judecata de DNA

Marti, 22 Martie 2016, ora 20:59
2735 citiri
Cristian Rizea, trimis in judecata de DNA
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Procurorii DNA l-au trimis in judecata sub control judiciar pe deputatul Cristian Rizea, pentru trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei Lucian Coltea, cetatean american, care este acuzat de savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, Cristian Rizea a pretins in mod direct de la omul de afaceri Lucian Coltea 300.000 de euro, disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive. Banii au fost ceruti in schimbul promisiunii parlamentarului, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) si Primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati.

Cristian Rizea nu scapa de cautiunea de 1,5 milioane de lei: In 7 zile trebuie sa depuna banii

"Potrivit intelegerii anterioare, in cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian suma totala de 300.000 euro, pentru ca in schimb sa intervina la nivelul celor doua autoritati, astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", se precizeaza in comunicat.

Pentru a se ascunde adevarata provenienta a celor 300.000 de euro primita de Rizea, au fost intocmite patru contracte de imprumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat ca, in decembrie 2015, dupa declansarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori si le-a cerut sa nu spuna adevarul organelor de urmarire penala. El le-a promis celor doi ca, daca va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

Rizea, dupa ce a fost prins cu minciuna despre adoptia fiului: Cei care mi-au vrut raul vor plati

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Procurorii DNA au dispus, pe 10 martie, luarea masurii controlului judiciar pe cautiune fata de deputatul Cristian Rizea, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de arestare preventiva a acestuia.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ulterior, plangerea prin care Rizea contesta masura controlului judiciar si cautiunea de 1,5 milioane lei instituite de DNA.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Cristian Rizea trimis judecata, #Cristian Rizea DNA, #Cristian Rizea DNA judecata , #DNA