Deputatul Cristian Rizea, chemat la DNA: Control judiciar pe cautiune de 350.000 de euro (Video)

Joi, 10 Martie 2016, ora 09:05
3563 citiri
Deputatul Cristian Rizea, chemat la DNA: Control judiciar pe cautiune de 350.000 de euro (Video)
Foto: Digi 24 TV

Deputatul PSD Cristian Rizea a fost audiat joi dimineata la DNA. Procurorii au decis sa il plaseze sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor.

Anchetatorii au stabilit o cautiune de aproximativ 350.000 de euro, se arata intr-un comunicat DNA remis Ziare.com.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile, respectiv de la data de 10.03.2016, fata de inculpatul Cristian Rizea, deputat, pentru savarsirea infractiunilor de: trafic de influenta, spalarea banilor, in forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte).

Inculpatul va depune, in termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonante, o cautiune in valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnata pe numele inculpatului, la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie", precizeaza DNA.

Rizea a venit joi dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, in jurul orei 8:00, si nu a vrut sa faca nicio declaratie. La iesire, insa, Rizea a vorbit din nou despre procesul de adoptie a fiului sau, precizand ca este un tata responsabil.

"A precizat un procuror ca as fi un pericol public. Vreau sa va spun din nou ca sunt un tata responsabil, sunt in proces de adoptie si nu cred ca sunt un pericol public", a subliniat Rizea.

Totodata, deputatul i-a raspuns si lui Ludovic Orban, care a declarat miercuri ca prin votul colegilor sai se incearca blocarea Justitiei.

"Vreau sa ii spun domnului Ludovic Orban care a spus ca se blocheaza Justitia. Nu, stimate coleg, nu se blocheaza Justitia. Dovada sta faptul ca ma aflu aici si voi veni la DNA de cate ori voi fi chemat. Mai mult, l-as invita pe domnul Orban sa se gandeasca la colegul domniei sale, Dan Radu Rusanu, care si domnia sa a stat patru luni in arest preventiv si s-a dovedit achitarea lui, acum trei-patru zile, in prima instanta, l-as intreba ce parere are in cazul colegului sau. Eu cred ca nu este bine, domnule Orban, sa faceti aprecieri despre alti colegi, pentru ca nu se stie cand, poate, chiar dumneavoastra veti ajunge aici", a precizat Rizea.

Camera Deputatilor a votat miercuri in favoarea cererii DNA de incuviintare a retinerii parlamentarului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, insa nu a permis arestarea preventiva a acestuia.

Deputatii au incuviintat retinerea pentru 24 de ore a lui Rizea cu 144 de voturi pentru si 114 voturi impotriva. In total, au votat 255 de parlamentari dintre cei prezenti in sala.

Cristian Rizea, scapat la mustata de colegi: Poate fi retinut, nu si arestat

Rizea, dupa ce a scapat de arestare: Cereti sondaje de la PNL si veti intelege ce mi se intampla (Video)

Totodata, 120 de parlamenatri au votat pentru incuviintarea arestarii lui Rizea, insa voturile nu au fost suficiente, fiind necesare inca doua.

Inainte de vot, social-democratul le-a cerut colegilor sa nu permita ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Rizea s-a plans in plenul Camerei Deputatilor de modul in care au actionat procurorii in ancheta care il priveste, spunand inclusiv ca nu a fost lasat sa isi studieze dosarul. El a facut apel si la compasiunea colegilor, precizand ca se afla in plin proces de adoptie a fiului sau, iar arestarea sa ar conduce la intreruperea procesului.

Rizea isi roaga colegii sa nu il lase fara imunitate: Sunt in proces de adoptie, decideti daca fiul meu va avea familie

"Doamnelor si domnilor deputati, va las pe dumneavoastra sa decideti daca incepand de maine voi putea sau nu sa continui aceasta procedura de adoptie alaturi de sotia mea si daca fiul mea va avea o familie", a spus Rizea in fata deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Rizea control judiciar, #Cristian Rizea cautiune , #DNA