DNA ii cere arestarea, asa ca deputatul Rizea nu mai candideaza la Primarie

Vineri, 04 Martie 2016, ora 14:54
3585 citiri
DNA ii cere arestarea, asa ca deputatul Rizea nu mai candideaza la Primarie
Foto: Facebook/RIZEA primar la 5

Deputatul PSD Cristian Rizea, pentru care DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii, a anuntat vineri ca nu va mai candida pentru functia de primar al Sectorului 5.

El sustine ca s-a urmarit scoaterea sa din cursa electorala si ca a primit multe mesaje in acest sens.

"Nu voi mai candida la Primaria Sectorului 5. Nu stiu de ce in 7 ani nu am putut fi chemat de DNA si am fost chemat acum, inainte de alegeri. Vreau sa le multumesc tuturor colegilor si cetatenilor din Sectorul 5 pentru sprijin. De 6 luni primesc diverse mesaje ca ar fi fost bine sa imi retrag aceasta candidatura", a declarat Cristian Rizea, la iesirea de la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, unde s-a prezentat pentru a-si studia dosarul.

Intrebat de unde a primit aceste mesaje, deputatul a spus ca de la oameni din politica, dar si din afara politicii.

Cristian Rizea a facut un apel catre deputati, afirmand ca ii roaga sa vina sa studieze ei dosarul sau.

"Ii rog pe colegii mei sa vina, daca au timp, sa studieze si ei dosarul si sa voteze obiectiv. Daca este nevoie, voi trece acest examen cu forta si demnitate. Acest dosar se bazeaza pe denuntul unui om care a declarat ceva cu mana pe Biblie in urma cu multi ani, a intrat la inchisoare, iar apoi si-a schimbat declaratia. Sunt un om demn, nu mi-a fost niciodata frica de nimic, doar de Dumnezeu", a precizat Rizea.

La randul sau, avocatul deputatului a spus ca solicitarea DNA este prematura.

Cristian Rizea, la mana Parlamentului - DNA cere retinerea si arestarea deputatului PSD

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, printre altele.

Astfel, potrivit unui comunicat al DNA, Rizea este acuzat de trafic de influenta, doua fapte de spalare de bani in forma continuata si tot doua de influentarea declaratiilor.

Potrivit DNA, pe 2 decembrie 2009, "potrivit unei intelegeri anterioare, Cristian Rizea a primit de la inculpatul Lucina Coltea, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 200.000 euro, iar la cateva zile, la data de 6 decembrie 2009, a primit suma de 100.000 euro - in total 300.000 euro - pentru ca in schimb sa intervina la nivelul a doua autoritati, RAPPS si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna".

"Pentru a disimula adevarata natura a provenientei sumei de 300.000 euro, primita de deputat ca obiect al traficului de influenta, au fost intocmite patru contracte de imprumut false, cu caracter fictiv.

In cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, Cristian Rizea i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", mai anunta DNA.

Prima arestare in dosarul deputatului Cristian Rizea - un om de afaceri a ajuns dupa gratii

In acelasi dosar, Lucian Coltea a fost arestat preventiv, pentru cumparare de influenta si doua fapte de spalare de bani in forma continuata.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Cristian Rizea primar sector5, #Cristian Rizea DNA, #Cristian Rizea arestare, #Cristian Rizea retinere , #DNA