Martor: Cristian Rizea a primit o geanta cu 300.000 de euro si apoi si-a chemat soferul sa o ia

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 20:46
16557 citiri
Martor: Cristian Rizea a primit o geanta cu 300.000 de euro si apoi si-a chemat soferul sa o ia
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Doi martori au fost audiati, vineri, de judecatorii ICCJ, in dosarul in care Cristian Rizea este acuzat de fapte de coruptie. Ei au declarat ca cei 300.000 de euro care ar fi fost pretinsi de fostul deputat PSD i-au fost dati intr-o geanta si ca nu ar fi vrut sa accepte o suma mai mica.

"Am luat la cunostinta de la Beja despre unele probleme legate de un teren pe care il avea de recuperat dl. Coltea. Dl. Rizea a venit la tratament, a vorbit cu dl. Beja si a aflat despre teren. (...) Mentionez ca terenul despre care am vorbit se afla in Bucuresti, in locul unde fusese anterior resedinta ambasadorului SUA. Auzind de aceasta problema, dl. Rizea a zis ca poate sa o rezolve, intrucat cunoaste pe cineva, cred ca pe un director al RA-APPS.

Am auzit ca a mai fost vorba si de un alt teren, de pe raza comunei Chiajna si ca au avut loc intalniri si discutii intre dl. Rizea si dl. Coltea, de fata fiind si dl. Beja. Dl. Rizea a spus ca il cunoaste pe primarul de la Chiajna si ca o sa il ajute in sensul de a face demersuri pentru recuperarea unui teren.

Eu stiu ca dl. Rizea a cerut suma de 300.000 de euro, pe care urma sa o dea cuiva important din lumea politica", a declarat Filip Costachescu, proprietarul unei clinici stomatologice al carei pacient ar fi fost Cristian Rizea.

Acesta a mai afirmat ca intre Cristian Rizea si Lucian Coltea a fost incheiat un contract de imprumut in valoare de 300.000 de euro.

"Inculpatii Rizea si Coltea au venit la cabinetul avocatilor Ianculescu Mario si Urdoi Alexandru, care se afla in acelasi imobil cu cabinetul nostru stomatologic, pentru a se plati suma de 300.000 de euro. Nu stiu din ce motiv aceasta suma de bani nu a fost inmanata in cabinetul avocatilor, ci in sala de protocol din clinica noastra.

Eu si asociatul meu i-am lasat pe acestia o bucata de vreme singuri in acea sala si ne-am dus la subsolul imobilului unde era un laborator de tehnica dentara. Banii erau pe o masa, la vedere, dl. Rizea i-a pus intr-o geanta si a chemat soferul.

Eu stiu ca in acea imprejurare s-a incheiat si un contract de imprumut ce a fost redactat si semnat la cabinetul avocatilor. De asemenea, stiu ca prin acest contract inculpatul Coltea il imprumuta pe inculpatul Rizea cu 300.000 de euro", a declarat Filip Costachescu.

Cristian Rizea nu ar fi rezolvat, insa, problema terenului, astfel ca Lucian Coltea l-ar fi amenintat ca va face un autodenunt in acest sens, a mai povestit martorul.

"Cu acea ocazie, Rizea a spus ca nu poate sa ii dea banii inapoi pentru ca nu ii mai are, dar ca ii va da, in schimb, un teren si un apartament. In acest sens, ne-am deplasat la un birou notarial pentru a fi incheiate actele, insa nu au fost incheiate intrucat s-a constatat ca dl Rizea nu era proprietarul imobilelor respective", a afirmat Filip Costachescu.

Acesta a mai spus ca Lucian Coltea ar fi incercat sa ii dea lui Cristian Rizea suma de 20.000 de euro, bani care nu ar fi fost acceptati de fostul deputat, spunand ca vrea 300.000 de euro.

Asociatul lui Filip Costachescu, Constantin Misailescu, a afirmat, in sala de judecata, ca, in momentul in care i-a spus lui Cristian Rizea ca a fost citat la DNA, fostul deputat i-ar fi spus sa nu declare nimic in legatura cu RA-APPS. De asemenea, martorul a mai declarat ca Cristian Rizea le-ar fi spus lui si asociatului sau ca le va da un spatiu in Sectorul 5 pentru amplasarea clinicii stomatologice.

In anul 2009, fostul parlamentar ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni "astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna", arata DNA.

Prima arestare in dosarul deputatului Cristian Rizea - un om de afaceri a ajuns dupa gratii

DNA sustine ca, pentru a se ascunde provenienta banilor, ar fi fost intocmite patru contracte de imprumut false.

De asemenea, procurorii arata ca, "in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici".

Citeste si DNA: Cristian Rizea a recunoscut acuzatiile (Video)

Eveniment Quarterly Report

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Reprezentanţii REPER au transmis joi, 21 septembrie, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie democratice textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment =...
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
#Filip Costachescu Rizea bani, #martor Rizea bani, #Constantin Misailescu Rizea mita, #Cristian Rizea bani terenuri , #DNA