Primul pas pentru arestarea lui Rizea: E un examen pentru mine si asta e viata (Video)

Luni, 07 Martie 2016, ora 14:01
4723 citiri
Primul pas pentru arestarea lui Rizea: E un examen pentru mine si asta e viata (Video)
Foto: Facebook/Cristian Rizea

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, luni, solicitarile DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Cristian Rizea.

Solicitarea de retinere a intrunit 13 voturi "pentru", 3 "impotriva" si 3 abtineri, in timp ce solicitarea de arestare preventiva a intrunit 11 voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si cinci abtineri, a anuntat vicepresedintele comisiei, Ciprian Nica, potrivit News.ro.

Deputatul PSD Cristian Rizea a declarat, luni, dupa ce a iesit de la audierile din Comisia Juridica a Camerei, ca este pregatit in cazul in care va fi arestat si a spus ca a ajuns in aceasta situatie pentru ca a dorit sa candideze la Primaria Sectorului 5.

"Acest dosar are o singura proba. In aceasta speta a mai existat un proces acum 5 ani, in 2011, cand l-am castigat in fata Agentiei Nationale de Integritate, repet, cu acelasi obiect, cu aceeasi suma de bani, iar acel martor care in 2011 a declarat cu mana pe Biblie in fata unui judecator intr-un fel astazi, la 5 ani de zile, are o declaratie total schimbata, pentru ca in acesti 5 ani a comis anumite ilegalitati, a ajuns in inchisoare si si-a negociat libertatea lui cu pretul libertatii mele", a sustinut Rizea.

Deputatul crede ca se afla in aceasta situatie din cauza ca si-a dorit sa candideze la Primaria Sectorului 5 si "sa faca ceva pentru oamenii de acolo".

"Trebuia sa renunt mai demult, n-am ascultat pe cine a trebuit", a spus Rizea, insa a refuzat sa dezvaluie numele persoanei la care se refera.

Intrebat daca este pregatit si pentru varianta in care va fi arestat, Rizea a raspuns afirmativ: "Daca trebuie sa infrunt asta, e un examen pentru mine si asta e viata".

Rizea a venit la Comisia Juridica insotit de avocat. Deputatul le-a inmanat membrilor comisiei un document de 9 pagini in care si-a formulat apararea si in care incearca sa le demonstreze deputatilor ca solicitarile DNA sunt "premature", iar juristii nu ar trebui sa avizeze aceste solicitari.

Regulamentul Camerei prevede ca in termen de cinci zile de la finalizarea raportului Comisiei Juridice sa se dea votul in plen privind incuviintarea cererilor Parchetului de retinere sau arestare preventiva a unui deputat. In ultima perioada, insa, conducerea Camerei nu a mai asteptat scurgerea celor 5 zile, surse politice declarand, pentru News.ro, ca votul in plen se va da cel mai probabil in sedinta de miercuri. Votul va fi secret, cu bile.

Complicele deputatului Cristian Rizea urmarea ca Primaria Chiajna sa piarda intentionat un teren de 6 milioane de euro - referat

DNA: Deputatul Rizea a cerut martorilor sa nu spuna adevarul, pentru ca o sa-l bage la puscarie

DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea deputatului PSD Cristian Rizea, pentru ca in 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetatean american, care i-a cerut sa intervina la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren intr-o zona rezidentiala din Bucuresti si la Primaria Chiajna pentru un teren aflat in litigiu.

Cristian Rizea, la mana Parlamentului - DNA cere retinerea si arestarea deputatului PSD

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Cristian Rizea aviz arestare, #Cristian Rizea arestare examen, #Cristian Rizea DNA , #DNA
Comentarii