Busoi candideaza la sefia PNL sub sloganul lui Iohannis, cu atacuri la inamicul PSD

Vineri, 05 Mai 2017, ora 14:25
4028 citiri
Busoi candideaza la sefia PNL sub sloganul lui Iohannis, cu atacuri la inamicul PSD
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, si-a anuntat, vineri, candidatura la presedintia partidului, insistand pe sloganul din campania prezidentiala a sefului statului, "Romania lucrului bine facut".

El a subliniat ca PNL trebuie sa se impuna pe scena politica si sa recupereze electoratul pierdut, insa fara sa spuna concret cum va face ce isi propune, ci doar lansand acuzatii la adresa PSD.

"Am decis sa imi anunt candidatura pentru functia de presedinte al PNL la congresul care va avea loc in data de 17 iunie. O fac cu toata responsabilitatea si cu toata dorinta de a schimba lucrurile in bine.

Zi de zi vedem cum tot mai multi politicieni aleg sa priveasca in trecut lasand Romania fara viitor. PNL este la rascruce. Vrem sa fim partidul care poate construi Romaniei un viitor sau alegem sa ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie", a declarat Cristian Busoi.

"PNL trebuie sa se trezeasca si sa clarifice pe cine reprezinta si cu ce oferta politica vine pentru a redobandi increderea oamenilor (...). Avem datoria de a bate PSD si la alegerile prezidentiale, si la alegerile locale, si la alegerile parlamentare. Dar daca nu recuperam electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis in 2014, care a iesit sa protesteze impotriva PSD in 2017, PNL nu va bate niciodata PSD.

PNL trebuie sa demonstreze ca poate construi un viitor pentru Romania si ca poate recastiga increderea tinerilor independenti economic de stat, pe cei care cauta o viata mai buna in tara, dar se gandesc in fiecare zi sa emigreze, pe cei care vor sa aiba un viitor", a mai spus Busoi in anuntul de lansare a candidaturii la presedintia PNL.

El a transmis si un mesaj anti-PSD, partid pe care l-a numit "dusmanul investitiilor, dusmanul capitalului strain si al investitorilor romani", un partid care guverneaza "dupa principiul lupului" si populismului caruia PNL trebuie sa se opuna.

"Trebuie sa ne clarificam pe noi insine, sa iesim din spirala amagirii pe care o creeaza PSD ca exista solutii miraculoase in economie si ca scaderile de taxe pot merge mana in mana cu cresterile de salarii. PSD nu a scazut taxele din pura convingere economica, PSD a scazut TVA la momentul acela, pentru ca Victor Ponta si liderii de atunci ai PSD aveau nevoie de o diversiune dupa ce pierdusera alegerile prezidentiale.

Tot la fel acum PSD creste salariile, pentru ca Liviu Dragnea si liderii de acum ai PSD se confrunta cu niste acuzatii penale si au nevoie de o noua diversiune", a acuzat Cristian Busoi.

Liderul PNL Bucuresti a vorbit despre "Romania lucrului bine facut", sloganul central al campaniei din 2014 a lui Klaus Iohannis, si a spus ca "primul pas" pe care PNL trebuie sa il faca "pentru a da un viitor Romaniei" este castigarea alegerilor prezidentiale din 2019.

"Avem datoria ca liberali sa schimbam acest mod in care este condusa Romania. Trebuie sa revenim la ideile care au mobilizat milioane de romani, trebuie sa revenim la Romania lucrului bine facut (...) Voi face tot ceea ce imi sta in putinta in saptamanile urmatoare sa-i aduc alaturi de mine pe cei mai multi din colegii mei din PNL care sa faca parte din aceasta echipa, as numi-o echipa viitorului, echipa lucrului bine facut", a mai spus Busoi.

Termenul de depunere a candidaturilor la presedintia PNL expira pe 16 mai, urmand ca o luna mai tarziu, pe 17 iunie, sa aiba loc congresul in cadrul caruia va fi ales viitorul lider al partidului.

Evenimentul se va desfasura in Bucuresti, la Romexpo, in prezenta a 5.000 de delegati. Pana acum si-au mai anuntat candidaturile la presedintia PNL Ludovic Orban si Catalin Predoiu.

Citeste un interviu acordat Ziare.com de Cristian Busoi in care vorbeste despre cine va fi presedintele PNL.

#Cristian Busoi candidat PNL, #candidat sefie PNL , #PNL