Busoi raspunde criticilor: Nu am vrut sa ma folosesc de tragedia din Colectiv. Cer scuze celor lezati

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 22:59
3699 citiri
Busoi raspunde criticilor: Nu am vrut sa ma folosesc de tragedia din Colectiv. Cer scuze celor lezati
Foto: Facebook/Cristian Busoi

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi sustine ca nu a intentionat sa se foloseasca de tragedia de la clubul Colectiv sau cutremurul din 1977 in sens electoral si le cere scuze celor pe care i-a lezat cu aceasta asociere.

Candidatul PNL la Primaria Capitalei a folosit imagini din Colectiv pentru a-si prezenta proiectele

"Am vorbit astazi, intr-o conferinta de presa, despre necesitatea consolidarii cladirilor din Bucuresti care prezinta risc seismic si am atras atentia ca nu suntem inca pregatiti sa facem fata unei noi tragedii, posibile in cazul unui eventual cutremur, asa cum ne-a demonstrat incendiul de la Colectiv. Unele reactii au fost critice, intregul demers fiind suspectat de instrumentalizarea tragediei de la Colectiv intr-un exercitiu electoral de imagine.

Marturisesc cu toata sinceritatea ca nu am intentionat acest lucru, iar celor pe care aceasta asociere i-a lezat in vreun fel le cer scuze. Inteleg ceea ce i-a deranjat si ii asigur de faptul ca nu am intentionat sa ma folosesc de ce s-a intamplat in tragedia de la Colectiv sau in cea intamplata in martie '77", a scris luni seara Busoi pe Facebook.

El adauga ca evenimente precum cel din clubul Colectiv sau cutremurul din 1977 nu trebuie uitate: "Trebuie sa invatam din ele si sa nu repetam greselile trecutului. Suntem datori sa punem pe primul plan siguranta noastra, a copiilor nostri si a generatiilor care vin prin masuri concrete si durabile de reabilitare a cladirilor cu risc seismic, integrate unei strategii administrative responsabile si sensibile la problemele oamenilor".

Cristian Busoi, desemnat de PNL candidat la Primaria Capitalei, a sustinut luni o conferinta de presa in care a sustinut necesitatea construirii unui spital de urgenta in Bucuresti, care sa fie cel mai mare din estul Europei, si demararea unui program pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic.

La conferinta de presa, in spatele lui Busoi a fost afisat un banner cu imagini de la cutremurul din 1977 si de la Colectiv cu mesajul "Bucuresti, trezeste-te! 1977#cutremur-2015#Colectiv", fapt care i-a atras liberalului critici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Cristian Busoi Colectiv, #Cristian Busoi cutremur, #Cristian Busoi afise , #PNL