De ce va fi construit spitalul metropolitan in Pipera? Busoi zice ca Firea are interese imobiliare

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 23:19
5162 citiri
De ce va fi construit spitalul metropolitan in Pipera? Busoi zice ca Firea are interese imobiliare

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a criticat, miercuri, decizia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a construi spitalul metropolitan in Pipera, afirmand ca zona este aglomerata si lipsita de infrastructura, iar proiectul are ca scop cresterea valorii imobiliare a zonei.

"Pe sest, asa cum face cu toate proiectele care ascund cate o nastrusnicie, dna primar a strecurat pe ordinea de zi a CGMB si un proiect privind obtinerea unui imobil din Pipera pentru construirea unui spital de 2.000 de paturi.

Consider ca este o greseala ca cel mai mare spital din Bucuresti sa fie amplasat in cea mai aglomerata si lipsita de infrastructura zona a Capitalei - Pipera - si de aceea le-am solicitat consilierilor PNL sa voteze impotriva proiectului", a declarat presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, potrivit unui comunicat de presa.

Busoi a sustinut ca Pipera este "deja o zona aglomerata si lipsita de infrastructura", iar construirea unui spital in zona va insemna "mai multa aglomeratie, mai mult blocaj si mai mult timp pierdut", exact ceea ce nu este de dorit atunci cand vine vorba despre salvarea unor vieti omenesti.

"Singurul argument pentru construirea spitalului in Pipera este cresterea valorii imobiliare a zonei", a spus Busoi.

Cristian Busoi a afirmat ca modul este inceput acest proiect "nu duce cu gandul decat la o alta invarteala marca Gabriela Firea".

"Am sustinut, inca din 2015, ideea construirii unui spital mare si modern in Bucuresti. Capitala Romaniei are nevoie de o unitate medicala care sa fie un reper pentru performanta; dar maniera dubioasa in care primarul Firea incepe acest proiect, fara pic de transparenta, fara consultare publica, nu duce cu gandul decat la o alta invarteala marca Gabriela Firea, ambalata frumos intr-un proiect necesar", a spus liberalul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va trimite Guvernului o solicitare de emitere a unei hotarari prin care municipalitatea sa preia un teren, situat in Pipera, aflat in administrarea Societatii Romane de Televiziune (SRTv), pentru a fi construit spitalul metropolitan. Decizia a fost luata, miercuri, in cadrul sedintei Consiliului General a Municipiului Bucuresti (CGMB).

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...