Busoi: Situatie grava la spitalele Gomoiu si Foisor din Bucuresti

Joi, 04 Februarie 2016, ora 14:50
3650 citiri
Busoi: Situatie grava la spitalele Gomoiu si Foisor din Bucuresti

Risipa este cuvantul care descrie cel mai fidel modul in care administratia pesedista a gestionat in ultimii ani bugetul pe care l-a avut la dispozitie Administratia Spitalelor Bucuresti, atrage atentia candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Cristian Busoi a dat drept exemplu situatia lucrarilor de la spitalele Gomoiu si Foisor, care reprezinta "o dovada clara de batjocorire a banului public".

"Lucrarile la ambulatoriul de la spitalul 'Victor Gomoiu', proiect in valoare de 10,5 milioane de lei, au inceput in anul 2012, iar vechea administratie promitea ca in primavara anului 2015 ambulatoriul va fi pregatit sa primeasca pacienti. Lucrarile nu sunt finalizate nici pana astazi", precizeaza candidatul PNL la alegerile locale.

Potrivit acestuia, intr-un raport al Directiei Management Proiecte si Finantari Externe (DMPFE) privind proiectele finantate prin POR 2007-2013 se arata ca ambulatoriul Spitalului Gomoiu nu a fost prevazut cu un plan pentru utilitati, ca nu exista o ghena ecologica pentru deseuri menajere si deseuri spitalicesti, nu exista cai de acces cu masina sau alei si nici nu au fost create cele 12 noi locuri de munca (6 pentru medici, 6 pentru asistente), conditie pentru accesarea banilor europeni, necesari derularii proiectului.

"Dincolo de toate aceste nereguli, o alta dovada a lucrului facut de mantuiala o reprezinta faptul ca administratia de stanga a decis sa modernizeze o cladire aflata la 1,3 kilometri distanta de Spitalul Gomoiu, desi Spitalul dispune si de un alt ambulatoriu in imediata vecinatate a unitatii medicale, ambulatoriu aflat in administrarea PMB", spune Busoi.

El acuza administratia "pesedista" ca "nu a aruncat pe apa sambetei doar banii externi, ci si fonduri din bugetul PMB".

"Aproape 215 milioane de lei au fost blocati in extinderea Spitalului Victor Gomoiu, lucrare finalizata doar in proportie de 70 la suta, desi termenul stabilit a fost luna martie a anului trecut", mai spune candidatul PNL la Primaria Capitalei.

De asemenea, el sustine ca "o reteta identica de irosire a banilor publici" a fost folosita si in cazul Spitalului Foisor.

"Pentru 'Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului clinic de ortopedie Foisor', s-a obtinut o finantare externa de 22 milioane de lei, fonduri nerambursabile.

Nepasarea si lipsa de responsabilitate au facut ca acesti bani sa se piarda integral. Si mai ingrijorator este faptul ca autorizatia sanitara de functionare a Ambulatoriului Foisor expira in prima parte a anului 2016 si nu mai poate fi prelungita, conform raportului DMPFE.

In acelasi document se mai arata ca Spitalul Foisor nu poate functiona in lipsa ambulatoriului. Mai mult decat atat, potrivit unor informatii primite de la ASSMB, municipalitatea este acum in situatia in care trebuie sa returneze, din surse proprii, echivalentul a 300.000 de euro, bani folositi deja pentru acest proiect nefinalizat", afirma Cristian Busoi.

El atrage atentia ca, similar cu situatia ambulatoriului de la Spitalul Gomoiu, nici pentru ambulatoriul Spitalului Foisor nu a existat un plan pentru utilitati.

In plus, potrivit lui Cristian Busoi, procedura de achizitie a contractului de executie lucrari, furnizare echipamente medicale si mobilier a fost anulata din cauza erorilor proiectului tehnic si a unor neconcordante din oferta financiara, iar din comisia de evaluare a proiectului nu au facut parte nici reprezentanti ai Directiei de Achizitii Publice si nici specialisti cu expertiza in domeniul echipamentelor medicale.

"Daca nu ar fi fost risipiti sau blocati in investitii haotice, banii pe care i-a avut la dispozitie Administratia Spitalelor Bucuresti in ultimii sapte ani ar putut fi directionati catre construirea unui spital multidisciplinar, modern si performant, la standarde europene", conchide Cristian Busoi.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Busoi spitale Bucuresti, #Busoi alegeri primarie , #PNL