Cristian Busoi critica MAI: Romanii sunt umiliti la frontiere din cauza unor reguli stupide

Advertorial
Luni, 30 Mai 2016, ora 15:41
27699 citiri
Cristian Busoi critica MAI: Romanii sunt umiliti la frontiere din cauza unor reguli stupide

Prim-vicepresedintele PNL, europarlamentarul Cristian Busoi, solicita ministrului de Interne si MAI sa revada regulile de siguranta legate de controlul la frontiera si sa adapteze normele de siguranta la logica si pratica functionala, "nu sa preia mot-a-mot norme birocratice care nu au sens pentru cetatenii Romaniei".

"La controlul la frontiera, MAI a produs reguli birocratice care-i incurca pe oameni si nu-i apara de nimic. Cine a avut ghinionul sa faca o calatorie in ultimele luni a devenit victima unor reguli birocratice stupide, care impun controale fara sens si care mananca timpul oamenilor, mai ales pe aeroport, fara sa ajute real la prevenirea vreunui pericol", sustine Busoi, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Potrivit acestuia, ministerul Afacerilor Interne "a produs o mineriada birocratica dupa adoptarea fara simt critic si fara logica de functionalitate a regulilor de securitate europene implementate dupa atentatele din UE".

"Noile reguli MAI privind faptul ca toti calatorii, inclusiv romanii care locuiesc in tara, trebuie verificati, atat la iesirea cat si la intrarea in tara, nu produc decat incurcaturi si aglomeratie si nu au nicio logica practica pentru ca, daca un cetatean roman rezident in tara este suspect de terorism, atunci acest lucru trebuie verificat si stiut cu mult timp inainte, nicidecum la momentul cand revine (!) in tara. Rationamentul este valabil si pentru cei care parasesc Romania si despre care se presupune ca autoritatile ar fi trebuit sa-i verifice cu atentie in interiorul tarii", a adaugat Busoi.

Acesta a precizat ca nici macar la Bruxelles, un oras lovit de atentate, "nu exista aceasta regula stupida, iar cetatenii europeni nu sunt umiliti sa stea zeci de minute la cozi, asa cum sunt umiliti romanii la frontierele tarii noastre".

"Amintesc faptul ca obiectivul acestor reglementari este siguranta cetatenilor si este firesc sa existe o aplicare exigenta care chiar sa aduca informatii autoritatilor si care sa protejeze real cetatenii.

Nu este insa nevoie de reguli fara sens al caror scop este sa arate ca autoritatile bifeaza casute cu prevederi din legislatia europeana, dar pe care nu o inteleg nici in litera, nici in spirit", a conchis Busoi.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...