Fost sef al CNAS: Fenomenul "atentiilor" in spitale nu va disparea foarte curand

Luni, 10 August 2015, ora 12:50
2474 citiri
Fost sef al CNAS: Fenomenul "atentiilor" in spitale nu va disparea foarte curand
Foto: Ziare.com

Salariile personalului medical trebuie majorate, pentru ca altfel un numar din ce in ce mai mare de medici va pleca in strainatate, spune liderul PNL Cristian Busoi, fost sef al CNAS. El comenteaza decizia instantei supreme, care interzice platile informale in spitalele de stat.

"Eu cred ca toti cei care muncesc in sistemul sanitar, medici, asistente, alt personal medical erau si sunt foarte constienti ca nu pot primi atentii din partea pacientilor pentru munca deja remunerata prin salariu sau prin alte forme de colaborare cu sistemul public de asigurari de sanatate.

E adevarat ca exista o prevedere intr-o alta lege care lasa posibilitatea pacientilor sa ofere neconditionat, in caz de recunostinta, anumite cadouri simbolice personalului medical, dar sigur ca aceasta prevedere din drepturile pacientilor nu poate sa bata, daca vreti, legea penala", a spus Busoi, la RFI Romania.

E oficial: Fara atentii sau donatii pentru medicii din spitalele de stat

Fostul presedinte al CNAS crede ca "exista un risc major ca un numar din ce in ce mai mare de medici si nu doar medici si alt personal medical din Romania sa plece in strainatate".

Cristian Busoi estimeaza insa ca fenomenul "atentiilor" in spitale "nu va disparea foarte curand".

Tara care va ramane fara medici

Medicii care lucreaza in sistemul public de sanatate nu pot primi plati suplimentare sau donatii de la pacientii lor, aceasta practica fiind in dezacord cu normele penale aflate in vigoare, potrivit unei decizii a instantei supreme, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Citeste mai multe despre Cristian Busoi: Fenomenul "atentiilor" in spitale nu va disparea foarte curand, pe RFI Romania.

#Cristian Busoi atentii medici, #medici interzis atentii, #medici interzis donatii, #medici bani pacienti , #stiri Cristian-Silviu Busoi