Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Asociatia Brokerilor avertizeaza asupra firmelor inregistrate in paradisuri fiscale

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 14:00
1872 citiri
Asociatia Brokerilor avertizeaza asupra firmelor inregistrate in paradisuri fiscale
Foto: jurnalul.ro

In contextul informatiilor conform carora Cristian Sima, fostul sef al Bursei de la Sibiu, ar fi disparut cu banii unor clienti, Asociatia Brokerilor cere ca autoritatile sa demareze anchete urgente si avertizeaza asupra firmelor inregistrate in paradisuri fiscale.

"Asociatia Brokerilor considera ca operarea pe teritoriul Romaniei a unor platforme de tranzactionare si companii inregistrate in paradisuri fiscale, nesupuse reglementarilor pietei de capital nationale, poate aduce prejudicii atat investitorilor, cat si intermediarilor autorizati, care au o abordare corecta si onesta fata de clientii lor, care respecta legislatia pietei de capital", se arata in comunicatul publicat pe site-ul oficial.

Unde e Cristian Sima, fostul director Sibex? A fugit cu banii clientilor? - scenarii vehiculate

Reprezentantii asociaitei sustin ca imaginea intermediarilor autorizati si a intregii piete de capital din Romania este afectata de acest scandal.

"De aceea, Asociatia Brokerilor sustine verificarea de urgenta, de catre autoritatile competente, a situatiei relatate de presa, pentru stabilirea veridicitatii acesteia si a responsabilitatilor, in cazul in care aceasta se confirma", se mai arata in comunicat.

Asociatia Brokerilor se disociaza de orice practici de aceasta natura si avertizeaza investitorii ca, prin apelarea la platforme de tranzactionare si companii neinregistrate in Romania, "care utilizeaza o promovare extrem de agresiva si promit castiguri fabuloase", isi asuma un risc foarte mare in ceea ce priveste investitia lor.

"De altfel, codul deontologic al activitatii de intermediere financiara nu permite garantarea unor castiguri sigure investitorilor", mai scrie in comunicat.

Investitorii sunt sfatuiti sa se adreseze numai societatilor de servicii de investitii financiare autorizate de C.N.V.M., a caror existenta poate fi verificata pe website-ul institutiei.

"Clientii companiilor autorizate de C.N.V.M. pot beneficia de protectie conform legislatiei in vigoare", sustin cei de la Asociatia Brokerilor.

Cazul disparitiei lui Sima

Fostul sef al bursei de la Sibiu, Cristian Sima, a starnit un scandal mediatic, dupa ce a disparut, se pare, cu banii clientilor firmei sale, WBS Holding.

El nu a mai putut fi gasit de lunea trecuta, avand in vedere ca nu s-a prezentat la bursa din Sibiu, in ultimele zile, pentru controlul periodic derulat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), motiv pentru care a fost demis, miercuri, din functia de director al Sibex.

Printre pagubiti se numara fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, creatoarele de moda Irina Shrotter si Flora Nastase.

Inspectoratul Politiei din Sibiu a declansat o ancheta pentru a-l gasi pe Sima, iar autoritatile audiaza apropiatii omului de afaceri. In plus, CNVM a deschis o ancheta la sediul WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora.

Se pare ca Sima a trimis o scrisore in care recunoaste ca a pierdut banii. In plus, el a dezvaluit relatiile pe care le-a avut cu mai multe persoane publice din Romania.

Noi dezvaluiri atribuite lui Sima: Nume vehiculate - Basescu, Turcescu si Mociornita

Printre acestea se numara presedintele Traian Basescu, Tudor Chirila, Irina Schrotter, Florian Goldstein (alias Make), Cozmin Gusa, Iulian Fota si Marie Rose Mociornita.

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Asociatia Brokerilor firma Sima, #Asociatia Brokerilor firme paradisuri fiscale, #Asociatia Brokerilor disparitie Cristian Sima , #ancheta