Daianu: Sima ar trebui sa se intoarca si sa ajunga la o intelegere cu clientii

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 19:25
3068 citiri
Daianu: Sima ar trebui sa se intoarca si sa ajunga la o intelegere cu clientii

Fostul ministru de Finante Daniel Daianu, unul dintre clientii pagubiti de brokerul Cristian Sima, a declarat sambata ca acesta ar trebui sa se intoarca in tara si sa ajunga la o intelegere cu clientii.

"Sima ar trebui sa se intoarca si sa ajunga la o intelegere cu clientii. In timp, ar putea sa recupereze suma pierduta. Daca are resurse, ar trebui sa i se dea sansa sa recupereze pierderile", a spus Daianu.

Acesta a precizat ca va depune plangere impotriva lui Cristian Sima.

"E bine ca a declarat ca e gata sa incerce sa recupereze banii. Asta nu exclude insa plangerile. Plangerile la adresa lui Sima trebuie facute, altfel inseamna ca Sima este iertat. Eu voi depune plangere", a adaugat Daianu.

Brokerul Cristian Sima a declarat vineri seara ca se afla in Islanda, la Reykjavik, si ca nu stie cand se va intoarce in tara.

Sima a mai spus la Realitatea TV ca a plecat pentru ca era cu "presiunea ajunsa la maxim", admitand ca a pierdut banii clientilor, dupa ce a tranzactionat prost.

"Nu am plecat de frica unor urmariri, pentru ca asa m-as fi dus in America de Sud. Eu am plecat datorita unei presiuni ingrozitoare care s-a strans asupra mea si aveam nevoie de cel putin doua luni de liniste si aveam nevoie sa spunn adevarul(...)

Asa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban in niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate, toate tranzactiile au fost facute prin conturi din Romania. Toata nebunia e creata de presa. Eu am plecat pentru ca eram cu presiunea ajunsa la maxim.

Am pierdut cam doua milioane de euro si doua milioane de dolari. Am tranzactionat prost si am pierdut. Imi este frica, imi este frica efectiv fizic(...) Am facut tranzactiile de capul meu si nu este nimeni implicat de la WBS. Toata vina imi apartine. Am raspunderea morala pentru ce am facut", a spus Sima.

El a precizat ca se asteapta ca cei pagubiti sa depuna plangeri.

"Cred ca o sa se astepte la castiguri foarte mari. Cred ca vor depune plangeri. Astept sa vad fiecare cat cere", a mai spus Sima.

IPJ Sibiu s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu Cristian Sima in baza informatiilor aparute in presa potrivit carora acesta ar fi disparut cu banii unor clienti ce faceau tranzactii printr-o firma detinuta de el.

Birul de presa al IPJ Sibiu a precizat vineri ca nu a fost depusa nicio plangere sau sesizare referitoare la disparitia lui Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, iar, in lipsa unei reclamatii, nu exista temei legal pentru ca acesta sa fie dat in urmarire nationala sau internationala.

Cristian Sima a fost revocat miercuri din functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Bursei de la Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Daniel Daianu bani Cristian Sima, #Cristian Sima bani pierduti , #bani investitori