Daniel Daianu, pagubit de fostul director al Bursei din Sibiu

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 14:04
2722 citiri
Daniel Daianu, pagubit de fostul director al Bursei din Sibiu
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Finante, Daniel Daianu, se afla printre pagubitii lui Cristian Sima, fost director al Bursei din Sibiu, despre care se crede ca ar fi fugit cu banii unor clienti.

Potrivit lui Daianu, ultima consemnare provind tranzactiile efectuate din banii sai si soldul pe care il avea a primit-o pe 3 octombrie.

Sima derula afaceri prin intermediul firmei WBS Holding, inregistrata in Insulele Virgine Britanice, dar care nu era inregistrata si la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), ceea ce inseamna ca nu era nici monitorizata.

"De atunci nu am mai primit niciun 'statement', am incercat sa vorbesc cu el, nu am dat de el. Am vorbit cu cei care se ingrijesc de WBS. Ei au spus ca au incetat orice legatura cu el. Intotdeauna exista o speranta macar de recuperare, dar sansele sunt minime sa gasim ceva in conturi", a precizat fostul ministru, la Digi24 TV.

Daianu a adaugat ca este posibil ca Sima sa fi efectuat tranzactii fara mandatul sau. "Trebuie sa ma consult cu avocatii, dar bunul simt imi spune ca toti investotirii trebuie sa incerce sa se dumireasca de ce s-a ajuns la asemenea pierderi, daca ele sunt", a precizat el. Fostul ministru nu a mentionat ce plasamente avea si nici suma investita sau posibilele pierderi.

"Faptul ca am primit aceste raportari pana in ultimul moment mi se pare foarte grav. Daca se opera in mandatul meu, nu era nicio problema", a adaugat Daianu, care va depune o plangere penala.

Cristian Sima a fost revocat din functie miercuri, insa nimeni nu l-a mai putut contacta inca de lunea trecuta, aparand, astfel, speculatii conform carora ar fi fugit cu banii clientilor.

Fostul sef al Bursei Sibiu ar fi fugit cu banii clientilor firmei sale

Pe 1 octombrie, fostul sef al Bursei din Sibiu trimisese un mail unui alt director al bursei, acuzand faptul ca i-ar fi fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar.

Sima a fost inlocuit de la conducerea bursei, deoarece nu a fost prezent in timpul unui control efectuat de CNVM si din cauza absentelor repetate.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Daniel Daianu Cristian Sima pagubit, #Cristian Sima Bursa Sibiu, #Cristian Sima fugit bani , #bani investitori