Irina Schrotter acuza CNVM de incompetenta, in cazul Sima. Vezi raspunsul institutiei

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 15:47
3941 citiri
Irina Schrotter acuza CNVM de incompetenta, in cazul Sima. Vezi raspunsul institutiei

Creatoarea de moda Irina Schrotter a declarat, vineri, ca din 2009 face investitii prin intermediul firmei lui Cristian Sima, fostul sef al bursei de la Sibiu, care se presupune ca a fugit cu banii clientilor. De asemenea, ea a acuzat Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ca nu isi face treaba.

"Scrisoarea lui Sima m-a linistit. Orice scenariu era plauzibil pana acum, iar fiecare dintre noi (cei care faceau afaceri cu Sima - n.r.) urmeaza sa isi evalueze caile pe care le va urma", a declarat Schrotter, intr-o interventie telefonica, la Realitatea Tv.

"Eu nu stiu ce voi face, trebuie sa imi vad contul, cum s-a operat in el, e o situatie nou aparuta in istoricul relatiei mele cu Sima, eu nu am avut ce sa-i reprosez, il consideram inteligent, cu intitiative si idei pe piata de capital, un om pe care imi placea sa il ascult si ale carui idei le consideram logice si legale, de aceea am sprijinit ideea unei burse puternice la Sibiu", a adaugat creatoarea de moda.

Fostul sef al bursei de la Sibiu, Cristian Sima, a disparut inca de lunea trecuta, se pare cu banii clientilor firmei WBS Holding, pe care o detine.

O scrisoare atribuita lui a fost data publicitatii vineri, in care se precizeaza ca Sima ar fi pierdut banii clientilor, printre care se numara, pe langa Irina Schrotter, si fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu.

Scrisoare atribuita lui Sima - Recunoaste fostul sef Sibex ca a fugit cu banii?

"In relatia contractuala nu am extras niciodata nici un leu. Au fost niste bani investiti, investitia mea era pe termen lung, imi trimitea rapoarte trimestriale. Contractul pe care il aveam era cel care permitea maxim 20% sa investeasca cu un risc mediu, deci nu aveam cum sa pierd mai mult de 20%", a mai precizat Schrotter.

Pagubitii lui Cristian Sima fac plangere penala - prejudiciu de zeci de milioane de euro (Video)

Schrotter ataca CNVM

Creatoarea de moda acuza CNVM ca "nu isi face treaba cum ar trebui" si insista ca disparitia lui Cristian Sima sa fie tratata ca o "situatie neplacuta" si sa "facem odata lumina in povestea pietei de capital din Romania".

"Companiile care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), daca vor sa tranzactioneze si pe Sibex sunt penalizate de CNVM, conform unei hotarari, cu cateva sute de mii de euro. Nu face altceva decat sa protejeze BVB de orice competitie.

In plus, toate listarile companiilor private se fac in exclusivitate pe BVB, desi exista si Sibex si bursa de energie. Intrebarea legitima: CNVM urmareste si protejeaza interesele BVB sau este interesata sa dezvolte o piata de capital competenta, in care concurenta sa fie reala?", se intreaba Schrotter.

Ea a mai preczat ca tot CNVM a demarat o acheta la Sibex pentru ca, printre altele, acolo existau suspiciuni de frauda si aduceau drept argument faptul ca SIF-urile s-au "coalizat ca sa schimbe conducerea de la Sibiu".

"Asta este exact ceea ce CNVM trebuie sa monitorizeze. Este vorba de o actiune concertata a SIF-urilor pe piata de capital", a opinat creatoarea de moda.

Ce au raspuns reprezentanti CNVM

Contactat de Ziare.com, directorul de Relatii Publice al CNVM, Luminita Ciocan, a mentionat ca acuzatiile creatoarei de moda sunt nefondate.

"Au fost foarte multe inexactitati in cele spuse de dansa, foarte multe opinii proprii, interesant ar fi sa vedem in ce masura le argumenteaza. In nici un caz CNVM nu favorizeaza o bursa in dauna celeilalte. Suntem supraveghetorul pietei de capital: exista doua burse si acestea sunt copiii nostri", a raspuns Luminita Ciocan, director Relatii Publice CNVM, pentru Ziare.com.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
În consecinţă, tot mai puţini Români vor mai juca (miza) la bursă şi
romann
rank 5