Pagubitii lui Cristian Sima fac plangere penala - prejudiciu de zeci de milioane de euro (Video)

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 10:57
3884 citiri
Pagubitii lui Cristian Sima fac plangere penala - prejudiciu de zeci de milioane de euro (Video)

Prejudiciul pe care l-a cauzat fostul sef al Sibex Cristian Sima se ridica la zeci de milioane de euro, conform avocatului care ii reprezinta pe pagubiti, Dan Stoicescu.

Acesta a precizat, vineri, la Realitatea Tv, ca, la inceputul saptamanii viitoare, clientii sai vor depune o plangere in justitie.

"Domnului Sima i s-a acordat incredere. Noi dorim doua lucruri: recuperarea prejudiciului si bunurile lui Sima sa fie valorificate si clientii sa-si recupereze banii si domnul Sima, daca doreste sa-si scrie memoriile, s-o faca intr-un cadru organizat, la Rahova sau la Jilava.

Scrisoare atribuita lui Sima - Recunoaste fostul sef Sibex ca a fugit cu banii?

In momentul de fata, clientii nu au facut toti demersuri, nu stim dimensiunea reala a prejudiciului total. Nu toti clientii au avut acelasi tratament din punct de vedere al investitiilor lor. Sunt prejudicii intre 200.000 de euro - 5 milioane, 70 de milioane de euro. S-a vehiculat aceasta suma de 70 de milioane de euro. Au fost ieri (joi - n.red.) clienti in fata WBS Romania care au reclamat prejudicii de 2 milioane sau 5. Cati ca ei or fi inca nu stim", a spus Stoicescu.

Scadalul declansat de Sima

Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, a declansat o furtuna pe piata de capital din Romania, dupa ce a disparut, se pare, cu banii clientilor firmei WBS Holding.

Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?

Printre pagubiti se numara fostul ministru al Finantelor, Daniel Daianu, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, oamenii de afaceri multimilionari Radu Dimofte si Gabriel Popoviciu, creatoarele de moda Irina Shrotter si Flora Nastase.

Politia s-a autosesizat, deschizand o ancheta in cazul fostului director Sibex. De asemenea, CNVM a anuntat ca a deschis o investigatie la sediul WBS Romania, pentru a vedea care sunt legaturile cu WBS Holding si daca sunt in siguranta conturile clientilor.

Isi recupereaza pagubitii banii?

Potrivit lui Victor Stanila, reprezentantul de PR al firmei de brokeraj Tradeville, clientii pagubiti nu vor putea sa fie compensati in Romania.

"Avand in vedere ca este vorba de o firma care presta servicii fara autorizatie investitorii nu vor putea fi compensati in Romania, cel mult in Marea Britanie", a spus Stanila, pentru Ziare.com.

"Clientii WBS Holding nu erau protejati de legea romana, nu se aflau sub protectia CNVM. Si-au asumat acest risc in conditiile in care au ales sa lucreze cu o firma neautorizata. Clientii ar fi putut anticipa aceasta situatie si intr-un mod foarte simplu ar fi trebuit sa verifice daca firma este inregistrata. In cazul de fata, probabil ca au mers pe incredere, avand in vedere notorietatea domnului Sima", a adaugat Stanila.

Cristian Sima, amendat in lipsa de CNVM cu 10.000 de lei

Recunoaste Sima ca a pierdut banii?

O scrisoare atribuita lui Sima a fost publicata de jurnalistul Radu Soviani pe blogul persoanal.

In mesaj, Sima ar recunoaste ca a pierdut banii clientilor sai, insa jurnalistul isi exprima dubiile ca Sima a semnat scrisoarea, desi precizeaza ca ii "recunoaste stilul".

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Sima prejudiciu clienti, #Sima Sibex fugit bani clienti, #Sima pagubiti politicieni, #Sima clienti pagubiti , #bani investitori