Ziare.com

Cristian Sima, amendat in lipsa de CNVM cu 10.000 de lei

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 21:38

   

Cristian Sima, amendat in lipsa de CNVM cu 10.000 de lei
Cristian Sima, disparut de 10 zile si suspectat ca ar fi fugit cu banii clientilor, a fost amendat, joi, de CNVM cu 10.000 de lei pentru ca in luna septembrie, cand ocupa functia de director general al Sibex si presedinte CA, a limitat drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri si ale SSIF Broker in AGA bursei de la Sibiu.

Sanctiuni similare au fost aplicate si celorlalti doi administratori care i s-au alaturat lui Sima, respectiv Paul Gabriel Miclaus, care in acel moment era vicepresedinte CA, iar miercuri a fost numit presedinte al Consiliului, si Alexandru Gaitan, care a demisionat la 1 octombrie, informeaza Mediafax.

Odata cu ordonantele prin care i-a sanctionat pe cei trei, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus ridicarea suspendarii drepturilor de vot ale SIF-urilor si SSIF Broker.

Actualul Consiliu este format din Miclaus, Dan Simionescu (reprezentant al SIF Transilvania), si doi membri provizorii, avocatul Gabriel Biris si brokerul Iancu Stavrositu. Un loc este vacant.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Conform sursei citate, in noaptea de 21 - 22 septembrie, CNVM a amanat AGA de la Sibex, in care urma sa se discute revocarea Consiliului de Administratie, si a solicitat clarificari dupa ce trei administratori ai bursei au anuntat noaptea, cu cateva ore inainte de AGA, ca au decis sa limiteze drepturile de vot ale SIF-urilor intrucat acestea actioneaza concertat. Decizia administratorilor Sibex a fost bazata pe faptul ca cele cinci SIF-uri si SSIF Broker se regasesc impreuna in actionariatul mai multor companii, printre care si companii listate.

In AGA amanata in septembrie, actionarii Sibex urmau sa discute sambata revocarea Consiliului de Administratie si alegerea unor noi administratori, la solicitarea unui grup de actionari, pe fondul pierderilor inregistrate de bursa. Principalul vizat de revocare era Sima.

Cristian Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora. Ulterior, el a disparut fara urma, ipotezele vehiculate fiind ca a fugit cu banii unor clienti sau i-ar fi pierdut in urma unor tranzactii cu grad ridicat de risc.

Sima a fost revocat miercuri din functiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursa in timpul controlului efectuat de CNVM.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1929 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

A-nceput Cristodia? Au inceput verific─ârile ultimelor turn─âri de be

toane?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor