Investigatie in cazul disparitiei fostului sef al bursei din Sibiu

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 14:37
2603 citiri
Investigatie in cazul disparitiei fostului sef al bursei din Sibiu
Foto: Arhiva

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea de reglementare si supraveghere a pietei de capital, a demarat, miercuri, o investigatie in legatura cu disparitia fostului sef al bursei de la Sibiu, Cristian Sima, despre care se presupune ca a fugit cu banii clientilor.

"C.N.V.M. a inceput astazi, 11 octombrie 2012, o investigatie la sediul societatii de servicii de investitii financiare (S.S.I.F.) WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora. In acest context, autoritatea pietei de capital recomanda clientilor societatii de servicii de investitii financiare (S.S.I.F.) WBS Romania care se considera prejudiciati, sa depuna reclamatii la sediul C.N.V.M.", se precizeaza in comunicatul CNVMR.

De asemenea, la inceputul acestei luni, CNVM a demarat un control de fond la sediul Sibex, care verifica intreaga activitate a acestei societati.

WBS Holding nu este o entitate aflata sub autoritatea C.N.V.M., nefiind autorizata de aceasta sa desfasoare activitati pe piata de capital din Romania.

Sima sustinea ca a fost furat

Fostul sef al Bursei din Sibiu nu a mai putut fi gasit de lunea trecuta, disparitia sa amplificand zvonurile conform carora ar fi fugit cu banii unor clienti, care faceau tranzactii financiare prin intermediul firmei detinute de el, WBS Romania.

Fostul sef al Bursei Sibiu ar fi fugit cu banii clientilor firmei sale

Pe 1 octombrie, Sima a trimis un e-mail unui alt director al Bursei, in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar.

Omul de afaceri nu s-a prezentat la bursa din Sibiu, in ultimele zile, pentru controlul periodic derulat de CNVM, motiv pentru care a fost demis, miercuri, din functia de director al Sibex.

Acesta a disparut in contextul in care toate SIF-urile s-au unit in dorinta indepartarii lui Sima din fruntea Sibex si tragerea sa la raspundere.

De asemenea, Inspectoratul Politiei din Sibiu a declansat o ancheta pentru a-l gasi pe Sima, iar autoritatile audiaza apropiatii omului de afaceri.

Daniel Daianu, printre pagubiti

Fostul Ministru al Economiei, Daniel Daianu, se afla printre pagubitii lui Cristian Sima.

Acesta sustine ca 3 octombrie este ultima consemnare privind tranzactiile efectuate din banii sai, prin intermediul WBS Romania.

Daianu a precizat ca este posibil ca Sima sa fi efectuat tranzactii fara aprobarea sa.

Printre pagubiti se mai numara omul de afaceri Puiu Popoviciu si cantaretul Tudor Chirila.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#investigatie disparitie fost sef Sibex, #CNVM disparitie fost sef Sibex, #investigatie disparitie Cristian Sima, #CNVM disparitie Cristian Sima , #Bursa Sibiu