Sima, scrisoarea a III-a: Nu ma ascund. Predoiu m-a dus la Hrebenciuc

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 16:46
6668 citiri
Sima, scrisoarea a III-a: Nu ma ascund. Predoiu m-a dus la Hrebenciuc

Brokerul Cristian Sima ar fi trimis o noua scrisoare in care prezinta sumele de bani pierdute si chiar solutii pentru recuperarea banilor. Mai mult, Sima sustine ca a apelat la ajutorului lui Catalin Predoiu, fiind atacat puternic de SIF-uri, iar acesta l-a dus la Viorel Hrebenciuc.

Scrisoare atribuita lui Sima - Recunoaste fostul sef Sibex ca a fugit cu banii? (Video)

Acesta este al treilea mesaj trimis de Sima de la momentul raportarii disparitiei acestuia in presa si este publicat, de asemenea, pe blogul lui Radu Soviani, care se declara "spre 100%" sigur ca fostul sef al Sibex este autorul randurilor primite.

"As vrea sa dorm. E plina noapte aici, dar cum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta un senzational care nu exista vreau sa fac cateva precizari", isi explica Sima demersul.

Unde e Cristian Sima, fostul director Sibex? A fugit cu banii clientilor? - scenarii vehiculate

In continuare el sustine ca nu se ascunde, fiind inregistrat la adresa la care se afla in prezent cu nume si prenume si cu pasaportul valabil. De asemenea, potrivit brokerului, controlul CNVM va confirma ca toate conturile clientilor WBS Romania sunt pline "cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor".

A pierdut 3,5 milioane de euro

Sima estimeaza ca sumele de bani pierdute in numele clientii sai se ridica la 2 milioane de euro si 2 milioane de dolari (circa 3,5 milioane euro in total), iar jumatate din aceasta suma ar putea fi recuperata prin vanzarea activelor imobiliare negajate, pe care le detine in nume propriu.

"Daca toti clientii de la WBS Holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de 2 milioane de euro si de aproximativ 2 milioane de dolari. Acum uitati-va la birourile WBS in care filmati zilnic. Ele apartin RPH SRL unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume. Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci. Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor, am lista lor si toate transferurile, dar inainte astept plangerile penale si sumele revendicate", scrie Sima.

Potrivit acestuia, suma investita de Daniel Daianu si Irina Schrotter se ridica la 100.000 de euro, respectiv 200.000 de euro.

Cine sunt pagubitii lui Cristian Sima, fost director Sibex?

"Nu exista zeci de milioane de euro si nici macar 10 milioane de euro. E drept, in marja am rulat si 1 MILIARD de dolari pe luna, dar Goldman Sachs isi permite marje de 0,25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni, adica uneori risti de 400 de ori suma investita".

Vreau sa urlu adevarul

In continuare, Sima precizeaza ca nu cauta sa se scuze, ci doar sa "urle adevarul", insistand ca nu se ascunde, deoarece oricum nu exista nicio plangere sau mandat in ceea ce il priveste.

"Nu vreau sa ma scuz ca am pierdut banii, nu caut sa-mi spal imaginea care va fi terfelita si daca maine as veni cu 4 milioane cash. Nici nu vreau sa spun ati semnat, v-ati asumat riscul, am pierdut asta e, desi asta ar fi calea cea mai usoara si comoda pentru mine. Nu vreau sa candidez pentru ca nu m-ar alege nici mama acuma, nu vreau sa sprijin pe nimeni din clasa politica, nu e nicio conspiratie. Vreau sa urlu adevarul, sunt un Ronin, adica singuratic si voi muri ca un Ronin. Nu ma spijina nimeni acasa, nimeni nu stie unde sunt desi nu ma ascund, la urma urmei nu exista nicio plangere si niciun mandat. Povestea e lunga si fara amanunte, va fi ciopartita, deja si ceea ce am spus pana acum va fi aruncat in derizoriu", scrie Sima.

I-am cerut ajutorul lui Predoiu care m-a dus la Hrebenciuc

El il mentioneaza si pe Catalin Predoiu caruia i-a cerut ajutorul fiind atacat puternic de SIF-uri, si care l-a dus la Viorel Hrebenciuc.

"Ajungand in distress financiar si fiind atacat puternic de SIF-uri, care nu doreau sa-mi iasa colaborarea cu LSE, am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu (singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila, singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac, singurul patriot din politica romaneasca si va voi dovedi asta cu lux de amanunte). Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc. I-am spus adevarul: am nevoie sa inceteze atacurile SIF-urilor la Sibex, mai ales ale lui Dan Simionescu, si sunt in distress cu WBS Holding pentru ca am retrageri masive. Am nevoie de cel putin 1.5 milioane pentru a calma situatia si sunt solvabil pe plan imobiliar. Este pacat sa nu ne aliem cu Londra si nu e nevoie de un scandal financiar.

M-a ascultat si ne-am reintilnit la clubul francez inainte de a pleca la Murighiol la intalnirea de desemnare a candidatilor USL. S-a informat despre mine si mi-a spus ca problema e persoana mea care e prea sus fata de plutonul diriguitorilor din piata de capital, dar ca ma poate sustine la Sibex, nu si la WBS Holding".

Sima povesteste ca Hrebenciuc l-a sunat pe Mihai Fercala si i-a propus sa fie presedinte CNVM, iar "acesta a acceptat cu multa satisfactie". De asemenea, el i-ar fi spus lui Hrebenciuc ca este dispus sa se retraga din functia de presedinte si membru CA de la Sibex, propunandu-i pe Predoiu si Daianu, insa vrea sa faca "ceva cu Londra la Sibiu si cum vor veni vremuri grele, o piata de energie si de titluri de stat puternica, ar fi un mare castig pentru Romania"

Sima sustine ca, in pofida acestor demersuri, a continuat sa fie atacat de SIF-uri.

In acest context, s-a intalnit cu Hrebenciuc in birourile WBS, pe 20 septembrie, cu o zi inainte de sedinta CNVM si cu 2 zile inainte de AGA la Sibex. Hrebenciuc a cerut amanarea AGA. "Iti cer oficial sa amanati AGA pentru ca am senzatia ca acolo se intimpla golanii", sustine Sima ca ar fi zis Hrebenciuc.

"Nu sunt si nu am fost nicodata fericit, ei insa sunt fericiti. 'Un om fericit este prea multumit de prezent ca sa se mai gandeasca serios la viitor' (Albert Einstein). Daca si maine voi trai voi continua sa scriu", isi incheie Sima scrioarea.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Cristian Sima pierdut bani investitori, #Cristian Sima Catalin Predoiu, #Sima Predoiu Hrebenciuc , #scrisori Radu Soviani