Ziare.com

Cristian Sima, amendat cu 50.000 de lei. Parchetul, sesizat cu privire la fals in acte

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 22:04

   

Cristian Sima, amendat cu 50.000 de lei. Parchetul, sesizat cu privire la fals in acte
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sesizat Parchetul cu privire la falsuri in actele WBS Romania, casa de brokeraj condusa pana in 2011 de fostul sef al Sibex Cristian Sima. Totodata, acesta a fost amendat cu 50.000 de lei.

Pe langa Sima, cu aceeasi suma au mai fost amendati si presedintele CA si directorul general al WBS Romania, Anca Bunea, dar si Dan Vatamanu - reprezentatul Compartimentului de Control Intern, transmite Mediafax.

In plus, celor trei li s-a interzis sa activeze pe piata de capital timp de cinci ani.

Firma WBS Romania a fost amendata cu suma de circa 41.000 de lei, retragandu-i-se autorizatia de functionare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Falsul in acte constatat de CNVM este constituit de faptul ca in contabilitatea WBS Romania nu au fost evidentiate operatiunile bancare realizate prin intermediul unor conturi bancare deschise la o institutie de credit din afara tarii.

Totodata, intr-un caz, firma nu a restituit fondurile care apartineau unui client, la solicitarea acestuia.

Fostul director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima, fugit in Islanda dupa ce a pierdut banii clientilor care investeau prin firma sa de brokeraj, WBS Holding, a facut, de asemenea, grave acuzatii legate de coruptie in Romania, inclusiv la adresa unei multinationale, Ericsson, producator de echipamente de telecomunicatii.

De asemenea, Sima a fost presedintele al Consiliului de Administratie si director general al WBS Romania in perioda iunie 2003 - aprilie 2011. Activitatea firmei de brokeraj a fost supendata in urma cu o saptamana, deoarece reprezentantii sai nu au pus la dispozitia auditorilor informatii suficiente.

In acelasi timp, CNVM a dispus ca WBS Romania sa restituie lichiditatile clientilor si sa le transfere portofoliilor acestora, pentru a proteja interesele investitorilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1129 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor