Cristian Topescu: Sunt un boboc in Parlament

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 13:56
2975 citiri
Cristian Topescu: Sunt un boboc in Parlament

La primirea senatorilor nou-alesi birocratia a fost mult mai redusa decat in cazul deputatilor, noii senatori trebuind sa treaca doar pe la 7 ghisee, pentru a-si indeplini formalitatile legate de preluarea mandatului de parlamentar, spre deosebire de cele 18 ghisee de la deputati.

Peste 100 de senatori reusisera sa indeplineaca formalitatile preluarii mandatului, pana la ora 11.00. Procedura a fost similara celei de la Camera Deputatilor.

Senatorii si-au luat in primire mapa cu toate informatiile referitoare la statutul senatorilor, si-au completat fisa cu datele personale, si-au depus certificatul de senator si au primit legitimatiile dupa ce au facut poze. Printre primii senatori veniti pentru a-si prelua mandatul s-au numarat Cristian Topescu si Mircea Diaconu.

Proaspatul senator liberal, Cristian Topescu, a spus ca se teme ca daca ar vorbi despre fair-play in plenul Senatului va fi intampinat cu zambete ironice. In ceea ce priveste masurile pe care ar dori sa le ia, Cristian Topescu a precizat ca o prima masura desfiintarea lifturilor pentru a vedea daca senatorii pot ajunge la etajul doi pe scari.

"Sunt obisnuit cu lume multa de la marile competitii sportive, cu o atmosfera, hai sa nu spunem incendiara, dar calda, deci nu am emotii. Sunt la primul meu mandat, nu stiu daca va fi si ultimul, si ma pot considera, in ciuda unei varste, un boboc in Parlament. E prima data cand am deschis usa acestei institutii si ma aflu in perioada de acomodare, de invatare, de ascultare, de ucenicie", a mai spus Cristian Topescu.

Noul sau coleg de partid, actorul Mircea Diaconu, care a sosit chiar la ora 9.00, si-a motivat punctualitatea sustinand ca aceasta ora nu este una matinala pentru el.

"Nu am fost matinal. Am avut ora fixa: mi s-a spus la ora 9.00, la 9.00 am venit. Matinal eram daca veneam la ora 5.00 dimineata, ceea ce nu s-a petrecut", a declarat Mircea Diaconu. Referitor la formalitatile legate de preluarea mandatului, Mircea Diaconu a admis ca grijile administrative sunt "intr-o anumita masura apasatoare", chiar daca nu considera ca birocratia validarii ar fi una excesiva.

In jurul orei 10.00 a sosit si democrat-liberalul Vasile Blaga, fiind urmat la scurt timp de liderul UDMR, Marko Bela. Cei doi au dat nas in nas in studioul foto, dar nu au schimbat nicio vorba.

Conservatorul Dan Voiculescu a venit sa-si preia mandatul cu putin inaintea orei 11.00. Chiar daca nu este la primul exercitiu parlamentar, liderul PC s-a aratat foarte confuz din cauza birourilor diferite unde trebuia sa depuna actele necesare, intreband deseori incotro trebuie sa o ia.

Dupa ce a trecut si de ultima etapa, si anume sedinta foto, Dan Voiculescu a declarat ca este foarte ingrijorat in privinta viitorului coalitiei guvernamentale, mentionandu-l ca posibil factor disturbator pe Traian Basescu.

Printre cei care au venit luni sa-si preia mandatul si sa faca pozele de rigoare s-au mai numarat senatorii: Miron Mitrea, Titus Corlateanu, Gyorgy Frunda, Ilie Sarbu si Cristian Diaconescu.

Citeste si:
Paturi cu oxigen pentru bolnavi COVID, nefolosite din cauza birocrației DSP. ”Ne controlează şi ne hărţuiesc excesiv cu controale”
Paturi cu oxigen pentru bolnavi COVID, nefolosite din cauza birocrației DSP. ”Ne controlează şi ne hărţuiesc excesiv cu controale”
Deși numărul solicitărilor privind internarea bonavilor COVID este tot mai mare, secția medicală a Spitalului Colţea are 16 paturi cu oxigen nefolosite, în care ar putea fi trataţi...
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Sursa: Ziare.com