Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Topescu: Suntem un popor lenes

Marti, 11 Mai 2010, ora 22:39
4062 citiri
Cristian Topescu: Suntem un popor lenes

Cristian Topescu crede ca suntem un popor lenes, care nu face suficienta miscare. Senatorul liberal a fost prezent in weekend la Galati, cu prilejul expozitiei de cai lipitani.

Celebrul comentator sportiv nu uita niciodata sa faca pledoarii pentru calarie, amintind ca tatal sau a fost calaret de performanta, ofiter de cavalerie, care a facut parte dintr-o veritabila echipa de aur ce a participat la Jocurile Olimpice din 1936 si el insusi a castigat doua campionate nationale.

In opinia lui Topescu, "suntem un popor lenes, acum se practica prea putin sport, iar disparitia Daciadei, de unde au aparut o Sanda Toma si o Elisabeta Lipa, dar si a Cupei Satelor, manifestari care au permis unor mari sportivi sa se remarce si sa fie descoperiti, este o mare greseala.

La noi sueta este sport national. Daca ne uitam la televizor la Campionatul Mondial de atletism avem impresia ca am alergat si noi. E greu de schimbat aceasta mentalitate".

Topescu a amintit de initiativa sa de a incuraja urcatul pe scarile Parlamentului, care s-a lovit de lenea colegilor.

"Suntem atat de lenesi, incat nici macar un etaj nu mai urcam fara lift. Un coleg parlamentar m-a apostrofat pentru ca am indraznit sa le atrag atentia alesilor din legislativ ca ar fi mai sanatos sa urce pe scari. Argumentul colegului fan al ascensorului: e neconstitutional sa soliciti urcatul pe scari. La Oslo nu e neconstitutional. Acolo Ministerul Sporturilor are patru etaje si la intrare este o placuta pe care scrie: Aici este Ministerul Sporturilor si nu avem ascensor, asa ca va rugam sa folositi scarile", a precizat comentatorul.

Senatorul PNL considera ca sportul romanesc este in cadere libera, lipsa de finantare, distrugerea bazelor sportive si disparitia adevaratelor valori fiind principalele cauze. Asta desi tara asta nu are decat un singur ambasador de onoare: sportul.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Cristian Topescu sport, #Topescu lift Parlament , #sport