Topescu: Angajarile in presa se fac pe baza de fuste scurte si decolteuri adanci

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 17:45
5949 citiri
Topescu: Angajarile in presa se fac pe baza de fuste scurte si decolteuri adanci

Senatorul PNL Cristian Topescu a declarat marti in Comisia de cultura, in cadrul dezbaterilor asupra unei initiative legislative pentru reglementarea profesiei de jurnalist, ca in acest moment angajarile in presa in cazul femeilor s-ar face pe baza de "fuste scurte" si "decolteuri adanci".

Afirmatiile senatorului PNL au venit in contextul discutiilor referitoare la calitatea actului jurnalistic din acest moment din Romania.

"Intotdeauna ziaristii - printre care m-am numarat si eu si nu mi-am renegat originile - au sarit ca arsi cand au auzit de norme, reglementare, control, lege, de ani de zile exista reactia aceasta vehementa impotriva unor asemenea cuvinte. (...) Nu sunt nostalgic, dar pentru ca am trait in presa si inainte de Revolutie imi amintesc ca exista o comisie de atestare a ziaristilor si nu obtineai atestatul de ziarist daca nu dovedeai ca ai cunostinte serioase in domeniu.

Cum sunt angajati acum ziaristii tineri in presa, daca incep sa va povestesc detaliile vor fi prea colorate si mai bine nu le exprim", a declarat initial Topescu.

Topescu comenteaza greselile gramaticale ale ministrilor: Ar trebui sa jure si pe DEX!

In cele din urma, exprimandu-si regretul asupra modului in care se face presa in acest moment, senatorul PNL a spus ca "angajarile, hai sa nu mai ocolesc expresia, se fac pe baza de fuste scurte sau decolteuri adanci in cazul persoanelor de sex feminin sau a spagilor in cazul persoanelor de sex masculin". "Stiu ce vorbesc si la nevoie voi da si exemple", a asigurat Topescu.

Citeste si:
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă...
Sursa: rNews