Cristian Tudor Popescu, dat afară de la Digi 24: "Diagnosticul - mai dăunător decât boala". Ce ar fi cauzat ruptura definitivă

Marti, 07 Iunie 2022, ora 15:28
58049 citiri
Cristian Tudor Popescu, dat afară de la Digi 24: "Diagnosticul - mai dăunător decât boala". Ce ar fi cauzat ruptura definitivă
Gazetarul Cristian Tudor Popescu FOTO Facebook/ Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a anunțat marți, 7 iunie, că oficialii postului Digi 24 au decis să întrerupă colaborarea cu el.

Cristian Tudor Popescu realiza emisiunea "Cap limpede" la Digi 24, alături de Claudiu Pândaru.

Jurnalistul a subliniat că este o hotărâre unilaterală care aparține postului tv, într-o postare pe pagina sa de pe Facebook:

"Diagnosticul – mai dăunător decât boala

Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu", a scris CTP.

Decizia postului vine după ce la ultima sa emisiune, de vineri, 3 iunie, Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri gafa comisă în timpul unei altei emisiuni a postului, prezentată de Cosmin Prelipceanu.

Cosmin Prelipceanu a prezentat miercuri seară, 1 iunie, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, un videoclip cu un așa-zis recrut rus care nu știe că va conduce un tanc T-62, fabricat între anii 1961 – 1975.

În realitate, în filmarea veche de 14 ani, un reporter discută cu un tânăr despre muzică.

”Dar cu cine luptă rușii? Știți că i-am tot descris pe soldații ăștia, pe recruții ăștia pe care i-a trimis Putin în Ucraina, unii nici măcar nu știau cum arată un glonț, dar să ducă un război, și știți isprăvile lor. Operațiunea continuă, armata rusă are în continuare nevoie de recruți, are în continuare nevoie de soldați și pe unii dintre ei, ce credeți, l-a filmat o televiziune din Rusia. Iată-l”, a spus Prelipceanu înaintea de prezentarea videoclipului.

Imaginile prezentate au avut o subtitrare diferită față de original.

În intervenția sa de vineri, Cristian Tudor Popescu a comentat gafa, vorbind despre lenea jurnalistică: "Nu preiei niciodată o știre fără să o verifici. Cum să nu traduci ce se spune efectiv în limba de pe stire?", s-a întrebat retoric jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Reacții după postarea gazetarului

Urmăritorii paginii lui Cristian Tudor Popescu s-au arătat dezamăgiți de decizia postului tv. Printre cei care au reacționat este și Marian Godină: "Digi 24 tocmai și-a concediat și o mare parte din public. Cap limpede era motivul pentru care mă uitam la acel post.

Sunt convins că nu sunteți în postura de a avea nevoie de expunere tv, așa că vă voi urmări pe Facebook, Youtube sau oriunde veți considera. Succes!"

"După ce vă trece dezamăgirea să luați în calcul că sunteți o voce de care e nevoie, iar asta e cel mai important acum. Mai puțin contează mediul în care vă exprimați. TV-ul e de tristă amintire."

"Îmi pare rău pentru dispariția emisiunii dar - mult mai important - vă felicit pentru verticalitate și sper să reluați formatul video online. Vă voi citi și urmări cu interes în continuare, sunteți unul dintre puținii gazetari onești."

"Digi 24 trăia prin emisiunea dvs. Va felicit pentru ținută verticala și pentru modul impecabil de a va argumenta punctele de vedere. Deschideam televizorul numai vineri la emisiunea dvs. Întra și aceasta televiziune în corul mincinoșilor bine plătiți ca sa manipuleze după cum vrea puterea.

Felicitari, domnule Popescu!

Rușine Digi 24! Banii nu au miros și constiinta profesională nu mai exista nici la acest post."

"Îmi pare rău, era legătura mea cu realitatea, aveam încredere că sunt opinii bine argumentate."

"Nu cred așa ceva. E păcat. E adevărat că emisiunea era mai incisivă dar nu cred că era ceva rău în asta. Era printre puținele emisiuni unde se abordau subiectele în felul asta și se ajungea la miezul de adevăr din spate. Poate de asta a și deranjat. În rest e plin de cancan la alte televizuni și de breaking news-uri la orice ploaie în rafală. E dezastru."

"Oamenii deștepți sunt adesea incomozi și nu pot fi înregimentați. Va voi urmări în continuare acolo unde alegeți să "poposiți"!"

"Bineînțeles ca dl Prelipceanu a fost deranjat de vreo două ori de dvs. Pentru când l-ați apostrofat, pe bună dreptate, pentru că nu a luat atitudine în emisiunea cu dna Firea și nu ati continuat cu el acel format, acum că l-ați criticat, din nou, pe bună dreptate, pentru gafa monumentală. Cât să mai suporte? Trebuia să ne așteptăm ca o colaborare cu o televiziune, departament gestionat în asa manieră nu poate dura, oricâtă toleranță ați avea. Un podcast sau o emisiune cu același format oriunde este binevenit. "

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Cristian Tudor Popescu, #concediere, #Digi 24 , #stiri media