Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 22:01
11842 citiri
Cât de sus stă Maia Sandu în sondajele politice. CTP: „Poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova”
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova FOTO Facebook/ Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a scris duminică, 27 noiembrie, pe Facebook, că partidul Maiei Sandu rămâne primul în preferințele alegătorilor din Republica Moldova.

Gazetarul spune că „partidul proeuropean al Maiei Sandu rezistă în încrederea moldovenilor” și că „acum poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova, de la Unirea din 1918 încoace”.

„Fratele la nevoie se cunoaște

Pentru subsemnatul este știrea zilei: PAS rămâne sus în preferințele alegătorilor din Republica Moldova. Ultimul sondaj arată 36,5% pentru PAS, 28,9% pentru PSRM, al lui Dodon, 13,3% pentru adunătura „Șor”, 6,8% pentru partidul comuniștilor lui Voronin.

Extraordinar este faptul că partidul proeuropean al Maiei Sandu rezistă în încrederea moldovenilor, în ciuda suferințelor pe care aceștia le îndură sub atacurile sălbatice ale Rusiei și partidelor aservite Kremlinului. Cum de la bun început mi s-a părut o minune faptul că doamna Maia Sandu este președintele Moldovei, după interminabila serie de cefe groase sovietice în capul țării. Deși încearcă asta de decenii, monștrilor Moscovei nu le-a reușit mancurtizarea moldovenilor.

Acum poate fi momentul decisiv pentru România și Republica Moldova, de la Unirea din 1918 încoace. Nu pot decât să sper că Bucureștiul se va dovedi până la capăt la înălțimea eroismului stoic al fraților de dincolo de Prut”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova, 36,5% dintre cetățenii Republicii Moldova din totalul celor deciși ar intenționa să voteze cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), potrivit tvrmoldova.md.

Alții 28,9% ar vota cu PSRM; 13,3% ar alege Partidul Politic Șor;, iar 6,8% ar vota cu PCRM;.

3,3% ar alege Partidul Nostru; 3,3% - PPDA; 2,2% - PDM (PSDE); 2,2% - MAN; 1,3% - Partidul Schimbării; 0,4% - PUN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Cristian Tudor Popescu, #maia sandu, #Pas, #Romania, #Republica Moldova , #stiri politice