CTP, despre publicul România TV: "Putiniști, votanți AUR și Șoșoacă, ignoranți și proști de șmecheri. Ei sunt reteveii"

Sambata, 22 Aprilie 2023, ora 19:44
7832 citiri
CTP, despre publicul România TV: "Putiniști, votanți AUR și Șoșoacă, ignoranți și proști de șmecheri. Ei sunt reteveii"
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre România TV, în contextul în care sunt o mulțime de petiții împotriva postului respectiv.

Totul a început după ce în emisiunea de miercuri seara, România TV a abordat subiectul morţii jurnalistei Iulia Marin astfel: „Oamenii ăia sunt tulburaţi psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnişoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloşie poate distruge destine”.

Joi, într-o a doua emisiune pe aceeaşi temă, un invitat România TV a spus că "N-aş lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine".

Această abordare a determinat Libertatea, unde șef este Cătălin Tolontan, să lanseze un apel împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, care "incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală".

Cristian Tudor Popescu spune că a semnat petiția, dar nu este de acord cu închiderea postului.

"Cea mai recentă defulare a canalului răufăcătorului fugar Sebastian Ghiță, față de jurnalista Iulia Marin, ucisă de o afecțiune psihică gravă, și față de toți cei suferinzi de astfel de maladii, a produs o reacție masivă de condamnare din partea societății civile din România. Există și voci, politicieni, jurnaliști, organizații neguvernamentale care cer închiderea acestui post.

Am semnat, împreună cu colegii de la Republica, petiția de protest. Cred că CNCD este obligat să se ocupe de acest subiect. Dar cu închiderea România TV n-aș fi de acord.

O parte considerabilă din acest popor este alcătuită din ființe aflate la limita de jos a umanului. Indivizi lacomi, îndrăgostiți de minciună, șpăgari sau nervoși că n-au și ei o funcție în care să li se dea șpagă, dictatoriali – măcar acasă, cu familia, dacă în altă parte n-au unde – ignoranți și proști de șmecheri, românoși, ortodocsoși, conspiraționiști, antioccidentaliști, putiniști, votanți aur și șoșoacă. Ratați care se nutresc cu bârfe și scandal. Bucuroși de răul altuia. Ei sunt reteveii, publicul fidel al ReTeveiului.

Cât privește persoanele care apar sub numele de jurnaliști la România TV, sunt pentru ca acestea să aibă un loc de muncă, tot așa cum sunt pentru legalizarea bordelurilor.

La urma urmelor, democrația înseamnă să înveți să trăiești în aceeași țară cu cei pe care îi detești", a scris jurnalistul pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
Părere sinceră despre filmul Nasty: "Era bine dacă nu apărea CTP, acest Roland Gargarros"
„Băiatul rău al sportului”, „magnific”, „fermecător”, „temperamental”, „arogant”– sunt doar o parte dintre cuvintele folosite de-a lungul anilor de presa internaţională...
#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #Romania TV, #Victor Ciutacu, #iulia marin , #stiri media