Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: "Nu știu ce o să mai scriu, ar fi un șoc imens pentru mine"

Sambata, 20 Mai 2023, ora 08:15
4350 citiri
Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: "Nu știu ce o să mai scriu, ar fi un șoc imens pentru mine"
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu. FOTO: Captura Digi24

Simona Halep ar putea primi o suspendare mare, de cel puțin doi ani, în urma noilor acuzații care i se aduc, privind nereguli în pașaportul biologic.

Cristian Tudor Popescu vrea să creadă în continuare în nevinovăția Simonei Halep. Reputatul jurnalist și scriitor a spus pentru ProSport că dacă se va dovedi că Simona Halep a luat ceva intenționat, tot sistemul lui de valori ar fi răsturnat.

„Cred într-un singur lucru, în onestitatea Simonei Halep. Până când mi se va aduce proba contrarie că și-a introdus în mod voluntar substanțe interzise în corp. Ar fi un șoc imens pentru mine, s-ar distruge definitiv un mod de gândire! Nu știu ce o să mai fac apoi, nu știu ce o să mai scriu!

În continuare, acum, chiar dacă a apărut acest aspect, care deschide perspective întunecate pentru Simona, eu cred in onestitatea ea. Eu cred că Simona nu a călcat niște reguli cu bună știință pentru a-și crea avantaj, în mod incorect, în joc”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

Într-o postare pe Facebook, CTP a admis că șansele Simonei de a mai juca tenis la nivel înalt se reduc considerabil din acest moment.

"Șansele ca Simona să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunță că Simona Halep trebuie să facă față unei noi acuzații, separată de cea legată de Roxadustat, în legătură cu neregularități în Pașaportul ei Biologic, o arhivă de teste și măsurători pe care o au jucătoarele din primele 300 de locuri în clasamentul WTA. Deocamdată, nu știu în ce constau aceste neregularități, dar perspectiva care se conturează...

Oricum, Simona era pe muchie de cuțit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Dacă ar fi primit atunci un verdict favorabil și i se ridica suspendarea, ar fi avut o șansă de a juca la Wimbledon, fără mari așteptări, dar măcar să revină în tenisul de nivel înalt. Așa, cu cele două acuzații cumulate, probabilitatea ridicării suspendării tinde spre zero. Practic, anul 2023 este închis pentru revenirea Simonei.

Cred în continuare în buna credință a Simonei Halep, dar viitorul ei în tenis sună sumbru...".

Eveniment Quarterly Report

Opinie clară în cazul Halep: "Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească"
Opinie clară în cazul Halep: "Simona s-a dopat. Indiferent dacă a știut sau nu, ea trebuie să plătească"
Simona Halep a fost suspendată pentru doping și a primit o pedeapsă de patru ani, pe care speră să o reducă la TAS. Decizia Tribunalului Sport Resolutions a împărțit opinia publică în...
Americanii o numesc pe Simona Halep trișoare. "Refuză pur și simplu să accepte rezultatul"
Americanii o numesc pe Simona Halep trișoare. "Refuză pur și simplu să accepte rezultatul"
Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj și va încerca să obțină o reducere a pedepsei la TAS, unde a făcut apel. Procedura la care apelează Simona nu e deloc pe placul...
#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #Simona Halep, #acuzatii dopaj, #pasaport biologic , #Simona Halep