CTP, despre coronavirus, Vladimir Putin și război: ”Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 16:16
6514 citiri
CTP, despre coronavirus, Vladimir Putin și război: ”Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”
Cristian Tudor Popescu

Volumul „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative” de Cristian Tudor Popescu, apărut la Polirom, va fi prezentat publicului, vineri, de la ora 15.30, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Volumul „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative” de Cristian Tudor Popescu, apărut la Polirom, va fi prezentat, vineri, de la ora 15.30, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.

Cristian Tudor Popescu va avea o întâlnire cu cititorii şi un dialog cu Dan-Liviu Boeriu.

Un şofer bătrân povesteşte cum proceda când ii ducea lui Tudor Arghezi plicul cu bani pentru poeziile publicate în Scânteia. Academia de Ştiinţe din Moscova face experimente cu cimpanzei în anii 1920 ca să producă „o maşină vie de război”, la comanda Kremlinului. Un regizor face un film despre o fată de 14 ani din Bistriţa care s-a prostituat la Paris sub teroarea unui peşte. Ion Ţiriac joacă un meci de tenis memorabil cu Tom Gorman la Bucureşti.

Cristian Tudor Popescu evocă asemenea întâmplări mai vechi sau mai recente, dar şi subiecte precum coronavirusul, Vladimir Putin şi războiul din Ucraina într-un volum ce reflectă tipologii ale societăţii româneşti şi moduri în care oamenii se raportează la Dumnezeu.

Cristian Tudor Popescu este scriitor şi gazetar, critic şi istoric de film, doctor în cinematografie şi media al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Cineaştilor. A primit numeroase premii şi distincţii. La Editura Polirom a mai publicat: „Copiii fiarei” (1998, 2013), „Vremea Mânzului Sec” (1998, 2019), Timp mort (1998), „Omohom. Ficţiuni speculative” (2000), „România abţibild” (2000), „Un cadavru umplut cu ziare” (2001), „Nobelul românesc” (2002), „Libertatea urii” (2004), „Luxul morţii” (2007), „Cuvinte rare” (2009), „Filmul surd în România mută. Politică şi propagandă în filmul românesc de ficţiune” (1912-1989) (2011), „Filmar” (2013) şi „Viaţa şi Opera” (2016).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #carte, #volum, #coronavirus, #razboi, #Vladimir Putin , #stiri media
Comentarii