Cristian Tudor Popescu desființează revendicările fermierilor și transportatorilor. „Cererile lor sunt fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate”

Duminica, 14 Ianuarie 2024, ora 19:19
17214 citiri
Cristian Tudor Popescu desființează revendicările fermierilor și transportatorilor. „Cererile lor sunt fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate”
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat duminică, 14 ianuarie, protestele fermierilor și transportatorilor din România.

Transportatorii şi fermierii au demarat miercuri o serie de proteste, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie.

Aceştia au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.

CTP spune că oricine are dreptul să protesteze, dar revendicările protestatarilor sunt exagerate.

„Negociere, nu război pe cai mari

Agricultorii și transportatorii au tot dreptul, democratic și omenește vorbind, să solicite și să protesteze. România este măcar o țară liberă, dacă bine guvernată nu e.

Dar, după alungarea lui Simion și Șoșoacă, gest care m-a uns pe suflet, ce văd acum începe să nu mai fie nici democrație, nici omenie. Cererile lor sunt fără număr și, multe dintre ele, imposibil de acceptat: eliminarea CASS, eliminarea accizei la combustibil, desființarea sistemului electronic de facturare (de ce?!) sau, nici mai mult, nici mai puțin decât reducerea cu 50% a impozitului pe venit. Sau fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate, cum ar fi benzină și motorină gratuite pentru ei, dublate de amenințări adresate premierului. Dacă acestea le-ar fi satisfăcute, guvernul ar comite o gravă discriminare, defavorizare, în raport cu celelalte categorii de oameni ai muncii.

Cum am spus, protestatarii au nevoie de niște negociatori competenți și realiști, care să încerce să obțină rezolvări rezonabile, căi de mijloc, lăsând și guvernului spațiu de manevră, nu punându-l cu spatele la zid. E vorba de a ajunge la o înțelegere, nu de un război în care oamenii aceștia ne anunță că nu concep decât să învingă”, a spus CTP:

Gazetarul critică și desfășurarea vehiculelor pe străzile cele mai importante.

„Război, pentru că tiriștii, camionarii, tractoriștii își folosesc caii putere ca arme. Cadrele sanitare, didactice, personalul din Justiție, paznicii de penitenciar, polițiștii, nu au la dispoziție vehicule de mare tonaj cu care să blocheze șoselele țării. Sau să intre cu ele în Capitală, până în fața clădirii guvernului din Piața Victoriei, ca și cum ar fi o coloană de blindate de asalt. Cei care nu au așa ceva, manifestează prin marșuri pe jos și mitinguri cu pancarte și scandări. Sau intră în grevă, de avertisment, japoneză, parțială sau completă. Acestea sunt mijloace pașnice de protest și revendicare.

Mașinile uriașe, amenințătoare, care sufocă acum carosabilul sunt mijloace nu pașnice, sunt agresiuni de proporții împotriva dreptului la circulație al tuturor cetățenilor. Căci ce altceva ar putea să facă cu ele? Să le lanseze împotriva barajelor ridicate de jandarmi?”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Protestul continuă

Protestul transportatorilor şi fermierilor va continua după ce discuţiile purtate duminică, timp de peste trei ore, la Ministerul Finanţelor, s-au încheiat fără rezultat.

"Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR", a declarat reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş, la ieşirea de la discuţii.

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Aceştia merg la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.

Transportatorii şi fermierii au demarat miercuri o serie de proteste, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Aceştia au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă, îndreptându-se spre Bucureşti, iar traficul a fost blocat pe mai multe şosele inclusiv pe Şoseaua de centură a Capitalei.

CTP, după anunțul momentului din sport: "Pierderea e iremediabilă. Nu mai am ce să povestesc"
CTP, după anunțul momentului din sport: "Pierderea e iremediabilă. Nu mai am ce să povestesc"
Cristian Tudor Popescu a comentat retragerea din tenis a lui Rafael Nadal, pe care a catalogat-o ca o pierdere iremediabilă. Reputatul jurnalist a vorbit despre golul pe care îl lasă Rafael...
Rezultatul sondajului lansat de CTP: ”Ar fi trebuit să-l ia DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?”
Rezultatul sondajului lansat de CTP: ”Ar fi trebuit să-l ia DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?”
Cristian Tudor Popescu a lansat un sondaj printre cititorii săi online, referitor la cazul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și fost lider al PNL Vaslui, care a intrat în atenția DNA...
#Cristian Tudor Popescu, #ctp, #proteste, #proteste fermieri, #proteste transportatori , #proteste
  1. Israelul respinge acuzația că tancurile sale au forțat o bază a trupelor ONU din Liban. Care ar fi fost, de fapt, scopul misiunii
  2. Președintele Franței a cerut Iranului să susține ”o dezescaladare generală” în Fâşia Gaza şi Liban. Ce răspuns a primit
  3. Criză politică în Islanda. Motivele pentru care se cere dizolvarea Parlamentului
  4. Cazul alergătorului decedat la maratonul din București este cercetat de Serviciul Omoruri. Cine sunt cei care au anunțat Poliția
  5. Accident produs de un șofer cu alcoolemie uriașă, testat pozitiv și la consumul de droguri. O femeie a fost rănită
  6. O fetită de 6 ani și bunica ei, date dispărute în București. Poliția cere ajutorul populației
  7. Premierul Spaniei este acuzat de corupție și i se cere demisia, pentru achizițiile de măști din timpul pandemiei
  8. Israelul, atacat cu drone. Aproape 70 de oameni au fost răniți VIDEO
  9. Unde au dispărut avioanele rusești care pot lansa rachete hipersonice, după ce fuseseră văzute în Belarus
  10. SUA trimit un sistem antirachetă Thaad și trupe aferente pentru a consolida apărarea Israelului. Anunțul oficial al Pentagonului UPDATE