Revolta lui CTP la intenția de militarizare a Guvernului: ”Anafura mă-sii!”

Sambata, 02 Martie 2024, ora 09:45
8265 citiri
Revolta lui CTP la intenția de militarizare a Guvernului: ”Anafura mă-sii!”
Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

În ultima sa postare pe rețelele sociale, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri politica fiscală a Guvernului României.

Printr-un mesaj mai lung pe Facebook, care se poate vedea mai jos, CTP a analizat subiectele de interes din societatea românească, oprindu-se și asupra posibilității ca inspectorii ANAF să fie înarmați.

”Guvernul vrea să-i doteze cu arme de foc pe inspectorii ANAF. Bine, dar atunci ar trebui ca și simplii cetățeni să poată purta arme și veste antiglonț, pentru a se apăra împotriva mizeriilor și aberațiilor la care îi supune „Anafura mă-sii!”, fie pentru câțiva lei, fie pentru sume enorme scoase din burtă, în vreme ce nenumărați evazioniști fiscal de milioane de euro zburdă nestingheriți și dau cu bani în lăutari”, a susținut CTP.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii. În plus, inspectorii antifraudă vor fi ”militarizaţi”, ei urmând a purta armă.

”Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene - foarte important acest lucru - să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene.

Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, la Digi 24, luni seară.

Quarterly Report - Editia 4

Dezvăluirea despre Coldea și Kovesi îl roade pe CTP: ”Merge până la slip, la ambii?”
Dezvăluirea despre Coldea și Kovesi îl roade pe CTP: ”Merge până la slip, la ambii?”
Printr-un mesaj scurt pe Facebook, jurnalistul Cristian Tudor Popescu și-a exprimat opinia referitoare la ultima dezvăluire din dosarul lui Florian Coldea. Astfel, la DNA au apărut probe care...
Ultima discuție dintre CTP și Florian Coldea: ”Ce vreți, domnule Popescu, nu obții informații de valoare având de-a face numai cu fete de pension!”
Ultima discuție dintre CTP și Florian Coldea: ”Ce vreți, domnule Popescu, nu obții informații de valoare având de-a face numai cu fete de pension!”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție publică după plasarea sub control judiciar a fostului înalt oficial al Serviciului Român de Informații (SRI) Florian Coldea, într-un dosar...
#Cristian Tudor Popescu, #revolta, #ANAF , #stiri media