Acord istoric legat de incalzirea globala: Ce trebuie sa faca Romania pentru energia verde

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 13:17
3603 citiri
Acord istoric legat de incalzirea globala: Ce trebuie sa faca Romania pentru energia verde
Foto: Ministerul Mediului

Acordul de la Paris privind clima este o reusita istorica, a spus ministrul roman al Mediului, Cristiana Pasca Palmer. Totodata, ea sustine ca Romania trebuie sa accelereze trecerea la energiile regenerabile.

"Apreciez ca este intr-adevar o mare reusita. Sa nu spunem vorbe mari, dar cred ca se poate considera o reusita istorica (...). El nu este perfect pentru toata lumea, nici nu ar fi avut cum sa fie perfect, atunci nu mai aveam problema pe care o avem, dar cred ca fiecare stat si cele mai mici, in curs de dezvoltare si cele mai dezvoltate au reusit sa-si atinga anumite obiective si mai ales sa nu se treaca peste ceea ce s-ar numi red lines, linie de netrecut in negociere", a mentionat Cristiana Pasca Palmer la RFI Romania.

Ministrul Mediului precizeaza ca "Romania a facut deja niste pasi in zona energiilor regenerabile si asta este un lucru bun, insa toate astea vor trebui accelerate".

Ea sustine ca va incerca sa integreze mai bine problemele de mediu in celelalte politici sectoriale.

Incalzire globala: Acord istoric adoptat de 195 de state la Paris. Iata ce prevede (Video)

"Cred ca in general, mediul a fost privit asa un pic ca o Cenusareasa, dar nu numai mediul. Politicile mi se pare ca sunt abordate intr-o forma un pic izolationista, ca sa spun asa. Mediul si schimbarile climatice sunt un domeniu transversal, care atinge absolut toate celelalte subiecte si aici este nevoie de mult mai multa cooperare si colaborare intre ministere, intre ministere si administratie, Parlament, toata lumea (...).

Concret, domeniul energetic ar trebui sa se inverzeasca mai mult, ca sa spun asa, dar si alte directii, adica este ideea de a vedea o stimulare a genurilor de afaceri inovatoare in sectoarele astea de mediu", a punctat ministrul.

Cele 196 de state participante la Conferinta privind schimbarile climatice (COP21) au adoptat, sambata, Acordul de la Paris. Documentul stabileste un set de reguli ambitioase si obligatorii din punct de vedere juridic, in domeniul schimbarilor climatice.

Printre elementele cheie ale Acordului de la Paris se afla limitarea cresterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius (in acelasi timp, statele parti vor depune eforturi pentru a limita cresterea temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius) si dezvoltarea de economii cu emisii reduse de carbon.

Citeste mai departe despre Ministrul Mediului la RFI: Acordul de la Paris, o reusita istorica; domeniul energetic din Romania trebuie inverzit mai mult pe RFI Romania.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#acord Paris mediu Romania, #acord Paris clima Romania, #schimbari clima Romania, #acord istoric incalzire globala, #acord incalzire globala Romania , #ministrul Mediului
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce trebuie să facem pentru energia verde? Cel mai indicat ar fi să
Poza Vintage
Vintage
rank 5