Ministerul Mediului: Norul de fum de la incendiul din Jilava nu vine spre Bucuresti

Luni, 06 Iunie 2016, ora 15:13
2945 citiri
Ministerul Mediului: Norul de fum de la incendiul din Jilava nu vine spre Bucuresti
Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Norul de fum provenit de la incendiul care a izbucnit, luni, la o fabrica de pantofi din Jilava nu se indreapta spre Bucuresti, iar la fata locului se afla o echipa care colecteaza probe, a transmis Ministerul Mediului.

Compozitia chimica a norului este cercetata de Agentia pentru Protectia Mediului.

"Conform procedurilor in vigoare, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a deplasat, la fata locului, un auto-laborator care, in prezent, preleveaza probe pentru a determina compusii chimici care se regasesc in norul de fum, precum si concentratia acestora", se arata intr-o postare pe Facebook a Ministerului Mediului.

In plus, institutia a transmis ca norul nu se deplaseaza spre Bucuresti, asa cum au transmis televiziunile de stiri.

"Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o modelare pentru urmatoarele 18 ore, pentru a determina directia vantului. Conform modelarii, directia vantului, in zona producerii incendiului, este pe directia nord-est - sud-vest. In plus, precipitatiile impiedica dispersia norului de fum pe un areal semnificativ", au mai precizat reprezentantii Ministerului Mediului.

Precizam ca Jilava se afla in sudul Capitalei, iar daca vantul bate dinspre nord, inseamna ca norul se deplaseaza spre Comana si Giurgiu.

Incendiul a izbucnit, luni dimineata, si a afectat, initial, o suprafata de 2.000 de mp, dar apoi s-a extins la 10.000 de mp.

In timpul incendiului, un pompier aflat in misiune a murit. Pompierul Razvan Dumitru Luchian, in varsta de 34 de ani, era plutonier major si i s-a acordat post-mortem gradul de sublocotenent, a transmis MAI intr-un comunicat de presa.

Peste 150 de pompieri au intervenit la fabrica din Jilava.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#nor fum incendiu Jilava, #nor fum Bucuresti , #ministrul Mediului