Cristiano Ronaldo, cel mai insultat fotbalist din Premier League pe Twitter. Studiul britanicilor

Miercuri, 03 August 2022, ora 11:47
1392 citiri
Cristiano Ronaldo, cel mai insultat fotbalist din Premier League pe Twitter. Studiul britanicilor
Cristiano Ronaldo. Foto: Facebook / Cristiano Ronaldo

Aproximativ 68% dintre fotbaliştii din Premier League au fost victime ale hărţuirii pe Twitter în prima jumătate a sezonului trecut, a anunţat Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a presei, într-un raport publicat marţi.

Studiul relevă că 418 dintre cei 618 jucători analizaţi au primit cel puţin un tweet ofensator, dintre care 8% a implicat discriminare legată de caracteristici precum rasa sau sexul lor. De fapt, autoritatea de reglementare din Marea Britanie a constatat că aproape 60.000 din cele peste 2,3 milioane de tweet-uri trimise fotbaliştilor din Premier League engleză în primele cinci luni ale sezonului au fost abuzive.

"Aceste rezultate evidenţiază o latură mai întunecată a fotbalului”, a spus Kevin Bakhurst, directorul de grup al Ofcom pentru difuzare şi conţinut online. "Abuzul online nu-şi are locul în sport sau în societate în general, iar combaterea acestui flagel necesită un efort colectiv”, a continuat el.

Aproximativ jumătate dintre postările ofensive au vizat în special 12 jucători, care au primit în medie 15 tweet-uri abuzive pe zi.

Potrivit raportului, Cristiano Ronaldo şi Harry Maguire (Manchester United) au primit cele mai multe insulte pe Twitter. Revenit la United pe 21 august 2021, starul portughez a fost menţionat în 90% din toate postările destinate fotbaliştilor din Premier League şi în 97% dintre tweet-urile abuzive. Volumul mesajelor este explicat în mare măsură de cei 98,4 milioane de abonaţi pe care îi are Ronaldo. Harry Maguire, la rândul său, a fost vizat pe 7 noiembrie de o rafală de mesaje folosind un limbaj insultător, după ce şi-a cerut scuze în urma înfrângerii (2-0) din derbiul cu City.

Ofcom intenţionează să reglementeze sectorul pentru a aduce companiile de tehnologie sub noile legi privind siguranţa online, care vor introduce reguli pentru site-uri, aplicaţii, motoare de căutare şi platforme de mesagerie pentru a proteja utilizatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Starul portughez Cristiano Ronaldo a câştigat parţial procesul pe care l-a intentat împotriva clubului Juventus Torino pentru restanţe salariale, relatează L'Equipe. Cristiano Ronaldo a...
Manchester City a primit ”liber” spre titlu în Anglia. Pași greșiți pentru rivalele Arsenal și Liverpool
Manchester City a primit ”liber” spre titlu în Anglia. Pași greșiți pentru rivalele Arsenal și Liverpool
Echipa engleză Aston Villa a învins duminică, în deplasare, scor 2-0, gruparea londoneză Arsenal, în etapa a 33-a din Premier League. Oaspeţii au marcat în minutele 84 şi 87. Arsenal a...
#cristiano ronaldo, #Cristiano Ronaldo Manchester United, #hartuire, #premier league , #stiri Cristiano Ronaldo