Schimbare de lider! Cine e cel mai bine plătit fotbalist din lume

Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 12:15
4847 citiri
Schimbare de lider! Cine e cel mai bine plătit fotbalist din lume

Revista Forbes a dat publicităţii, marţi, clasamentul fotbaliştilor plătiţi cel mai bine, care îl are acum ca lider pe atacantul portughez Cristiano Ronaldo şi care l-a depăşit pe argentinianul Lionel Messi. Ierarhia vizează sezonul 2021/2022.

Potrivit publicaţiei americane, noul jucător al echipei Manchester United va încasa 125 de milioane de dolari (106,6 milioane de euro), dintre care 70 de milioane din salariu şi bonusuri, precum şi 55 de milioane din sponsorizări şi alte venituri.

Ronaldo este primul jucător din sporturile de echipă care a depăşit în carieră venituri brute de un miliard de dolari.

În afara salariului, veniturile portughezului sunt din parteneriate cu mărci ca Nike, Herbalife, Clear şi din propriul brand CR7, care include parfumuri, lenjerie intimă, ochelari, hoteluri, săli de sport şi altele.

Messi, şi el transferat la o nouă echipă, de la Barcelona la PSG, ar urma să încaseze în acest sezon 110 milioane de dolari (93,8 milioane de euro), dintre care 75 de milioane din salariu şi 35 de milioane din sponsorizări. Şi atacantul argentinian a depăşit un miliard de dolari venituri brute în carieră.

Atât Ronaldo, cât şi Messi câştigă mai puţin decât sezonul trecut.

Podiumul este completat de brazilianul Neymar, tot de la PSG, cu 95 de milioane de dolari (75+20).

Pe locurile 4-10 se clasează următorii fotbalişti:

4. Francezul Kylian Mbappe (PSG) - 43 de milioane de dolari (28+15);

5. Egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) - 41 de milioane de dolari (25+16);

6. Polonezul Robert Lewandowski (Byern Munchen) - 35 de milioane de dolari (27+8);

7. Spaniolul Andres Iniesta (Vissel Kobe) - 35 de milioane de dolari (31+4);

8. Francezul Paul Pogba (Manchester United) - 34 de milioane de dolari (27+7);

9. Galezul Gareth Bale (Real Madrid) - 32 de milioane de dolari (26+6);

10. Belgianul Eden Hazard (Real Madrid) - 29 de milioane de dolari (29+3).

În total, cei zece jucători de fotbal cel mai bine plătiţi ar urma să aibă venituri înainte de impozitare de 585 milioane dolari în acest sezon, în creştere faţă de cele 570 milioane dolari din sezonul trecut.

Pentru a întocmi acest clasament, Forbes a luat legătura cu cluburi, agenţi de jucători, sponsori şi experţi în fotbal din întreaga lume. Toate cifrele sunt convertite în dolari SUA utilizând cursul de schimb actual şi includ salarii brute pentru sezonul 2021/2022, bonusuri şi sponsorizări. Nu sunt incluse în aceste sume eventuale prime de transfer.

Citeste si:
Lupte de stradă la Marseile înaintea derby-ului Franței. 9 polițiști au fost răniți
Lupte de stradă la Marseile înaintea derby-ului Franței. 9 polițiști au fost răniți
Liga de fotbal profesionist din Franţa (LFP) ar putea dicta sancţiuni dure, care pot ajunge până la depunctare, după ce fanii echipei Olympique Marseille au produs mai multe incidente la...
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Sursa: NEWS.RO