Topul notorietatii fotbalistilor: Surpriza pe podium

Joi, 29 Mai 2014, ora 13:39
2598 citiri
Topul notorietatii fotbalistilor: Surpriza pe podium
Foto: Prosport

O cunoscuta companie de marketing a realizat un top al notorietatii fotbalistilor. Daca in privinta celor mai cunoscuti doi jucatori de pe planeta nu sunt surprize, ultimul loc pe podium este o adevarata revelatie.

Cunoscut la nivel mondial de 84% din persoane, cu 82 de milioane de "like"-uri pe Facebook si cu 26 de milioane de "followers" pe Twitter, starul portughez Cristiano Ronaldo ocupa primul loc al notorietatii in lume, cu un scor DBI de 79,49.

In plus 82,5 % dintre cei chestionati considera ca lusitanul este fotbalistul care influenteaza in cea mai mare masura trendul in lume

"Ronaldo este visul oricarui patron. Valoarea sa este importanta atat pentru echipa la care joaca, cat si pentru sponsori", a subliniat Paul Smith, presedintele executiv al Repucom.

Pe locul secund se afla rivalul sau de la Barcelona, Lionel Messi, cu 76% nivel de cunoastere in intreaga lume, 57 de milioane de "like"-uri pe Facebook, fara cont pe Twitter si cu un punctaj DBI de 75,87.

Podiumul este incheiat, in mod surprinzator, de fundasul Barcelonei, Gerard Piquet, ajutat in mare masura de relatia cu solista columbiana Shakira.

Surprizele continua cu locul patru, care este ocupat de atacantul spaniol Fernando Torres. Jucatorul lui Chelsea are o mare notorietate pe piata chineza.

Starul lui Manchester United, Wayne Rooney, este cea mai cunoscuta fata din lumea fotbalului englez si ocupa locul cinci.

Clasamentul a fost creat folosindu-se metoda Celebrity DBI, un sondaj care reflecta impactul in termeni de marketing la scara mondiala.

Iata top 10:

1. Cristiano Ronaldo (POR) 79,49

2. Lionel Messi (ARG) 75,87

3. Gerard Pique (ESP) 62,90

4. Fernando Torres (ESP) 62,69

5. Wayne Rooney (ANG) 59,47

5. Andres Iniesta (ESP) 59,47

7. Neymar (BRA) 59,36

8. Iker Casillas (ESP) 59,09

9. Zlatan Ibrahimovic (SUE) 59,07

10. Thierry Henry (FRA) 57,56

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Topul notorietate fotbalisti, #fotbalisti celebri lume, #Ronaldo Messi Pique , #stiri Cristiano Ronaldo