Despre Cristina Ancuta Pocora

Detalii personalitate Cristina Ancuta Pocora

Date personale

Functia detinuta: Secretar de Stat in cadrul Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul

Data si locul nasterii: 05.04.1979/ Galati

Stare civila: necasatorita

Copii:-

Nationalitate: romana

Religie: ortodoxa

Cele mai importante evenimente din viata ta: admiterea la facultate, 1997 numirea in fuctia de secretar de stat, februarie 2006 alegerea ca membru in Biroul Politic Central al PNL, ianuarie 2007

Educatie

Studii:

2006, Absolventă a Masterului Comunicare Politică, Marketing politic şi electoral, SNSPA, Bucureşti.

2006, Absolventã a cursurilor postuniversitare de perfecţionare în specializarea “Securitate şi Apărare Naţională – Securitate şi Bună Guvernare”, din cadrul Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”

1997 – 2001 Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti.

1993 – 1997 Absolventă a Colegiului Naţional Vasile Alecsandri, Galaţi.

2008, Absolventă a programului de perfecţionare profesională “Mastering top skills for business executives”, Temple University, Japan Campus.

Experienţă şi participări la traininguri pe teme de comunicare publică/politică şi organizare instituţională.

Cariera

Functii detinute: 2006-prezent, secretar de stat DRP

Evolutie:

Începând din Februarie 2006 - prezent, ocupă funcţia de Secretar de Stat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Din decembrie 2004 până în februarie 2006, a ocupat postul de consilier al domnului senator Teodor Meleşcanu, Vicepreşedinte al Senatului. În acelaşi timp a lucrat, în calitate de consilier al Ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Dl. Bogdan Olteanu, pe gestionarea relaţiei Guvern – Senatul României. În 2001, după absolvirea facultăţii, a lucrat la Senatul României, pe postul de consilier parlamentar, în cadrul Cabinetului Vicepreşedintelui Senatului, dl. senator Paul Păcuraru. Poziţia sa a contribuit la familiarizarea cu procedurile parlamentare la toate nivelele şi i-a oferit posibilitatea de a participa la organizarea şi coordonarea a numeroase proiecte (Proiectul Mailing – de comunicare directă cu cetăţenii, Proiectul Agenda Populaţiei, Comisiile DRN etc.).

Între 1997-2001 a colaborat, în calitate de consultant politic şi consilier de presă, cu diverse organizaţii din spaţiul politic.

Activitate politica:

Ianuarie 2007 - prezent - membru în Biroul Politic Central al PNL, aleasă în cadrul Congresului Extraordinar al PNL din 12-13 ianuarie 2007

Mai 2007 – prezent – coordonator BPC PNL în filiala PNL Ialomiţa

2002-2005 - secretar al Comisiilor de Specialitate DRN ale PNL

Link-uri utile:

Cristina Ancuta Pocora
Cristina Ancuta Pocora

Data nasterii: 05.04.1979/ Galati

Evenimente importante:  admiterea la facultate, 1997 numirea in fuctia de secretar de stat, februarie 2006 alegerea ca membru in Biroul Politic Central al PNL, ianuarie 2007

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Cristina Ancuta Pocora, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.