PNL arata iar cu degetul spre PSD: Sfideaza romanii prin numirea lui Socaciu drept consul

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 18:51
3306 citiri
PNL arata iar cu degetul spre PSD: Sfideaza romanii prin numirea lui Socaciu drept consul

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, ca PSD a politizat consulatele Romaniei din strainatate pentru a oferi "sinecuri" membrilor de partid, ea afirmand ca numiri precum cea a lui Victor Socaciu la Montreal sunt "o sfidare la adresa cetatenilor romani de acolo".

Potrivit acesteia, setea nemasurata de putere si control a PSD se vede "si in politizarea misiunilor consulare si diplomatice ale Ministerului de Externe".

"Ultima numire si cea mai scandaloasa este cea a domnului Victor Socaciu, trimis in Canada in calitate de consul general al Romaniei la Montreal. Consideram ca astfel de numiri reprezinta o sfidare la adresa cetatenilor romani care locuiesc acolo, cetateni care au nevoie de asistenta si sustinerea statului roman si nu a partidului stat PSD", a sustinut purtatorul de cuvant al PNL.

Consulatul Romaniei din Balti, o fortareata de 750.000 de euro

Ea a mentionat ca toti consulii generali sunt numiti de prim-ministru. Pocora a prezentat o lista a consulilor trimisi de Guvern in strainatate cu sprijin politic dupa ce au fost membri ai PSD sau apropiati acestora: Mihai Zaharescu (Africa de Sud), Mocanu Floricel Paul (Australia), Ovidiu Grecea (Brazilia), Marinescu Antonela (Canada), Pop Sabin (Frata), Boicu Geanina Mihaela (Spania), Popescu Marian (Spania), Mardare Radu Catalin (Spania), Steriu Alexandru (Spania), Vasiloni Trandafir Florin (Ungaria).

"Jumatate din consulate, ocupate de persoane fara statut diplomatic"

"Jumatate din consultatele Romaniei sunt ocupate de persoane fara statut diplomatic, in Italia sunt trei consuli generali, la Bolonia, Milano si Toronto, care nu sunt diplomati de cariera. 75% din consultarele romanesti din Italia si Spania nu sunt conduse de diplomati, ci de oameni de partid ai PSD", a mai spus Pocora.

Purtatorul de cuvant al PNL a sustinut ca PSD ofera oamenilor sai "sinecuri", acest lucru fiind remarcat incepand cu actualul ministru pentru romanii de pretutindeni.

"Cred ca PSD a invatat bine si i-a placut foarte mult lectia oferita de domnul Baconschi in campania pentru domnul Basescu. Ma intreb daca acesta este intr-adevar scopul pentru care PSD trimite atatia oameni de partid in misiuni unde se afla numerosi cetateni romani", a mai afirmat Pocora.

Cladirea Consulatului Romaniei de la New York a ramas fara curent electric

Cantaretul Victor Socaciu, fost deputat PSD, care conduce de un an Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a fost numit de Guvern consul general al Romaniei la Montreal, in Canada.

Cantaretul Victor Socaciu, fost deputat PSD, a fost numit in ianuarie 2013 la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. Socaciu detine un certificat de revolutionar. El a candidat la ultimele alegeri parlamentare pentru un nou mandat la Camera Deputatilor in Colegiul 1 Diaspora, dar s-a clasat la numaratoarea voturilor in urma candidatului candidatului PP-DD Mihai Aurelian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Cristina Pocora consulate PSD politizare, #consulate Romania diplomati cariera, #PNL PSD consultate romanesti , #stiri Cristina Ancuta Pocora